Ses Majestats Els Reis dels Països Baixos, Guillem Alexandre i Màxima, estan gaudint d'un dels viatges d'Estat més llargs que se'ls recorden. Els monarques neerlandesos porten ja dues setmanes a les Antilles Neerlandeses i ja han visitat Aruba i Curazao. Aquesta vegada, a diferència d'altres ocasions, no han anat sols. La seva filla i hereva al tron, la princesa Amàlia, els ha acompanyat. De cara al públic sembla que ho passa molt bé, però el funeral va per dins. Amàlia no està gaudint del seu periple per les antigues colònies d'Holanda. Ha donat unes declaracions explosives.

Explosives i que fan témer el pitjor, que seria una renúncia al tron. Tot indica que Guillem Alexandre regnarà durant molt temps, però Amàlia, en principi, ja està a punt en cas d'una -esperem que no- indesitjada mort del Cap d'Estat. En cas de ser així, la princesa d'Orange pujaria al tron... sense fe de ser reina. I és que el títol nobiliari -ja sigui el de princesa o el de reina- sembla que li queda gran a Amàlia. "Seré molt honesta, encara estic passant un moment molt dur. Trobo a faltar la vida normal, la vida d'una estudiant. Passejar pels carrers, poder anar a una tenda...", ha confessat la royal a la premsa del seu país.

Amalia i els Reis d'Holanda GTRES
Amàlia i els Reis d'Holanda GTRES

Elogis als seus pares

Ser rei o reina no és una tasca fàcil per molt que alguns diguin que "els reis no fan res". Sí que fan: el fet de ser rei no és dolent de per se, sinó la seva mala execució, com és el cas de Joan Carles de Borbó caçant elefants o Carles III d'Anglaterra, molt excèntrics ambdós. En canvi, a Holanda, quin problema hi ha? La monarquia allà està àmpliament acceptada i per molt que no sigui una institució 100% democràtica (si entenem per democràtica ser votada i no hereditària) sí que representa als interessos del seu país. Aquest viatge d'Estat de 14 dies ho confirma: Guillem Alexandre i Màxima són dos grans reis i confien que Amàlia acabi sent una gran reina en el futur. No volen que renunciï al tron. Ella els estima i els admira: "Encara necessitaré moltes més visites abans que pugui espavilar-me amb la facilitat amb què ells ho fan". Bravo, Amàlia.

Guillermo Alejandro i Amalia d'Holanda GTRES
Guillem Alexandre i Amàlia d'Holanda GTRES

El seu últim look abans de volar a Amsterdam

Amàlia ha aprofitat per reciclar un dels outfits que ja havia utilitzat en el viatge. El que es va posar fa 10 dies se l'ha tornat a posar avui, ja que no tenia tant d'espai a la maleta per emportar-se tants vestits diferents. Igualment, encara que sigui un reciclat, estava bufoníssima: vestit de jaqueta i pantalons de ratlles de Max Mara. No obstant això, i resumint, ens quedem amb un dels seus vestits més especials en aquesta última setmana lluny dels Països Baixos. Visitava l'illa de Sint Maarten i anava amb un pompós vestit de color mostassa, que combinava molt i molt bé amb la resta de les seves penyores. Espaterrant, no et retiris princesa.

Amàlia d'Holanda cabell|pèl mostassa GTRES
Amàlia d'Holanda cabell mostassa GTRES