Letizia és una dona freda, distant, calculadora, massa controladora i molt obsessiva. Des que es va proclamar reina consort, un paper que mai no ha acceptat i sempre ha volgut posicionar-se per sobre de Felip VI, aquestes característiques han anat en augment. Per aquesta raó, la campanya de desprestigi que s'ha dut a terme aquests últims mesos contra ella han fet malbé la seva imatge i l'han fet caure en una profunda tristesa de la que li està costant recuperar-se.

Des que va heretar el tron amb Felip VI, la reina ha canviat moltes coses, com per exemple l'alimentació de Zarzuela. Ha acomiadat alguns empleats i n'ha contractat d'altres. Sens dubte, ha prioritzat la dona per sobre de l'home. El seu equip està pràcticament liderat per dones. El seu estilista, perruquera, maquilladora, entre d'altres, són dones.

Llum Valero
Llum Valero

Llum Valero i Eva Fernández, dues amigues a l'equip de Letizia

Dues d'elles són grans amigues, aquest és el secret del seu èxit, la confiança en el seu equip. Cal reconèixer que la premsa internacional sempre lloa de Letizia els seus estilismes. És una de les reines més aclamades i premiades. Com a curiositat, la reina sempre es desplaça amb el seu equip, no viatja sola. L'agenda institucional de la monarca és la mateixa que la de les seves dues grans amigues, Eva Fernández i Llum Valero. Si han de treballar un dia festiu o un cap de setmana ho fan, igual que si s'han de desplaçar amb l'avió privat dels reis a algun altre país. L'important és que la reina estigui a punt per al seu acte en qualsevol moment.

Eva Fernández
Eva Fernández

Per contracte se'ls paga un extra molt suculent, però Eva Fernández, així com Llum Valero, han acceptat estar sempre a disposició de Letizia. Per norma general, la reina només té un compromís al dia de dilluns a divendres, de vegades ni això, molts d'ells a Madrid, on ambdues resideixen. Tanmateix, la cosa es complica quan sorgeix algun imprevist. Per ordre de la reina, Casa Reial paga guàrdies de 24 hores a Eva i Llum. Han d'estar a punt per si les necessita a qualsevol hora, com si són les 4 de la matinada, per exemple. No es poden programar res si la reina té algun acte institucional pendent.

Eva Fernández i Llum Valero són les dues millors amigues de la reina, i per descomptat, són al seu costat en qualsevol moment. Són un equip. L'estilista s'encarrega d'amagar un dels seus complexos més grans, l'altura i el cabell, encara que en això últim ajuda molt la seva perruquera. A causa de l'estrès que genera aquesta professió, Letizia pateix alopècia, intenta dissimular-ho amb els seus pentinats i posant-se extensions. Amb l'altura el seu problema és la prohibició d'utilitzar taló alt pel neuroma de Morton.