Letizia va irrompre a la Casa Reial amb la intenció de canviar-ho tot. Des del principi, no va ser benvinguda per Joan Carles I, que preferia una aristòcrata. A més, el seu passat com a periodista la relacionava inevitablement amb Olghina de Robilant, el gran amor del rei emèrit. Juan de Borbón va intervenir en la seva relació i la va forçar a casar-se amb la reina Sofia, seguint un patró similar al que volia aplicar amb el seu fill. Tanmateix, Felip VI va desafiar aquestes expectatives i es va casar amb Letizia, que ara ostenta el títol de reina. A mesura que sorgien controvèrsies entorn de l'espòs de Sofia i l'escàndol del cas Nóos, protagonitzat per Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, Letizia va executar una espècie de revenja contra la família reial, la llavor de la qual havia estat conreant durant molt temps.

La relació de Letizia amb la família del seu espòs sempre va ser tensa, i ara ha aconseguit distanciar-les de les seves filles. Leonor i Sofia mantenen una distància prudent amb Juan Carlos i els seus parents. Letizia té clar que no permetrà que ningú interfereixi en el futur regnat de Leonor; aquest és el seu principal objectiu i farà tot el possible per protegir-ho.

EuropaPress 5858673 reis felipe letizia junt filles princesa leonor infanta sofia procesion
EuropaPress 5858673 reis felipe letizia junt filles princesa leonor infanta sofia procesion

Letizia no sabia que algun dia es faria reina. Ni tan sols havia imaginat mai que podria casar-se amb el llavors príncep. De fet, en l'època que va ser a Mèxic, les seves amigues de llavors revelen que era molt crítica amb la corona, fins i tot amb Felipe, no era el seu tipus d'home. Unes declaracions que donen a entendre que la mare de Leonor i Sofia es va casar per interès, per la seva ambició de convertir-se en la dona més poderosa d'Espanya.

El vídeo que TVE va intentar frenar i que acabaria amb Letizia podria veure la llum

Són molts els que han intentat tirar per terra la imatge de Letizia. Parelles, relacions esporàdiques, amigues, companys de feina, fins i tot familiars, com el seu cosí David Rocasolano. Tots han intentat treure benefici revelant aspectes del seu passat, fins i tot inventant-se'ls.

Existeix material que encara no ha vist la llum i podria sorprendre Letizia com ho han fet les declaracions de Jaime del Burgo. Es tracta d'un vídeo on no parla gaire bé de la corona. Un vídeo que va comprar TVE. "Alfredo Urdaci va fer desaparèixer un vídeo de Letizia en un debat de classe en la seva estada a Mèxic on criticava a la monarquia espanyola i elogiava la República. Aquest vídeo el tenia un estudiant mexicà que va anar a vendre'l a TVE. Uns mesos abans del casament de Letizia aquest estudiant mexicà va arribar a Torrespaña per parlar amb Urdaci. A la cinta es podia veure Letizia en un debat criticant la monarquia espanyola i expressant el seu suport a la república. Urdaci va esperar instruccions de Zarzuela que finalment va fer que TVE comprés el vídeo, em van parlar d'un milió, i ho fes desaparèixer". Es va invertir un total d'un milió d'euros.

letizia
letizia