La campanya de desprestigi contra Letizia ha assortit el seu efecte i la reina s'ha quedat totalment sola. Els Borbó han guanyat el primer assalt. Després de romandre aïllats durant una dècada, tornen a posar-se en el focus mediàtic i ajuntar-se davant de les càmeres. Han celebrat pràcticament tots els aniversaris i es reuneixen en qualsevol ocasió, fins i tot en Zarzuela, on la reina va posar les seves ordres.

Ara mateix Zarzuela ja no és de Letizia. Encara que ella viu al Pavelló del Príncep, a un quilòmetre de Zarzuela al mateix recinte, la reina no volia que entrés cap Borbó sense permís. Ara campen al seu aire pels terrenys. De fet, la infanta Elena ve pràcticament totes les tardes a veure la seva mare i la seva tia i a entrenar amb els seus cavalls, un dels seus esports favorits. Irene i Miguel Urdangarin, els fills de la infanta Cristina, s'han quedat amb la seva àvia, una fins al final de l'estiu i l'altre fins que es cansi. Victoria Federica també se'ls hi uneix en alguna ocasió, especialment quan surten de festa i tornen de matinada.

Infanta Cristina Europa Press
Infanta Cristina Europa Press

Però no són els únics. La infanta Cristina també s'ha aprofitat de l'ocasió, i ja que dos dels seus quatre fills viuen en Zarzuela, ella també es pensa instal·lar a palau per ajudar la seva mare i la seva tia, i d'aquesta forma controlar als joves.

La infanta Cristina es queda sola a Ginebra

Des que Irene ja no viu amb ella a Ginebra, cada vegada és més habitual veure-la a Espanya, concretament a Barcelona o Madrid. Les seves visites són molt recurrents i cada vegada més llargues. No obstant això, ara per ara la infanta Cristina no té plans d'instal·lar-se a Espanya. La seva vida està ara mateix a Ginebra, i és que sinó l'herència de Juan Carlos recauria en mans de la Hisenda Pública. No obstant això, reconeix que cada vegada es troba més sola des de la marxa dels seus quatre fills.

Ara per ara, la infanta Cristina pot passar tot el temps que vulgui a Espanya perquè paga un lloguer de 5.000 euros mensuals a Ginebra, li serveix per demostrar que viu allà més de 186 dies de l'any. Abans vivia en un dúplex de 12 habitacions en ple centre històric de la ciutat. A prop de la catedral i al costat de l'ajuntament, però ara s'hauria mudat a una casa amb jardí més als afores per trobar privacitat i discreció.

Es confirma el pitjor malson de Letizia, els Borbó tornen a Zarzuela i per quedar-se una llarga temporada.

infanta elena infanta cristina i juan
infanta elena infanta cristina i juan