Aquests dies, en teoria, han estat dies de joia, alegria i celebració a Zarzuela. Els reis Felip i Letícia han celebrat els seus vint anys de casats, 20è aniversari des que aquell 22 de maig del 2004 es proclamaven amor etern a ulls de tothom a la catedral de l'Almudena de Madrid. Una data que serveix per, a priori, demostrar que el seu amor va viento en popa a toda vela tot i l'escàndol escampat per l'examant de l'asturiana, Jaime del Burgo i els rumors de crisi. Després de la celebració, ha seguit l'agenda reial amb els actes previstos en l'ordre del dia. L'últim, la celebració del Dia de les Forces Armades a Oviedo, amb Letícia portant sabatilles esportives per una fractura al peu, i amb un veí valent a l'edifici del davant de la tarima on estava el Borbó presidint la desfilada marcial, quan, en lloc de les habituals banderetes rojigualdas que penjava tothom, ell va preferir penjar una bandera republicana als morros de Felip.

leticia felip boda cotxe GTRES
Letícia i Felip, el 22 de maig del 2004 / GTRES

S'ha parlat per activa i per passiva d'aquella data de fa vint anys. Però ara a La Sexta han revelat uns sucosos detalls de com van ser els dies en els quals Letícia Ortiz va deixar caure que festejava ni més ni menys que amb un príncep espanyol, un Borbó, el futur rei d'Espanya. Ha estat la periodista Carmen Enríquez, que aleshores era companya de redacció de Letícia, qui ha buidat el pap a La Sexta Xplica. La periodista experta en Casa Reial, quan van començar a sorgir els rumors, diu com es va assabentar ella i com va reaccionar. I és que per molt que va anar directa al moll de l'os, Letícia es va inventar sopars de duro. Uns tres mesos abans de l'anunci oficial, "me llegó un queo de una compañera de Televisión Española que trabajaba como corresponsal ante Moncloa: una fuente 'bastante segura' de que la que era presentadora del Telediario estaría saliendo con Felipe". Què va fer?: anar cap a Letícia, "que se encontraba a tres mesas", i ser directa.

sexta
La Sexta

Davant les evasives, va insistir. Què va respondre Letícia? Mentir com una bellaca: "Te puedo decir que nos conocemos, que nos hemos visto en varios ocasiones y tenemos amigos un común". Enríquez va sospitar per les "diferencias entre un ambiente de periodistas y el de un heredero al trono de la Corona española". Encara va ser més trolera quan a una altra companya de redacció, segons la periodista, Letícia li va explicar que estava veient-se amb un home misteriós, "que estaba saliendo con un chico diplomático que se llamaba Juan"... Com bé apunten a La Sexta, "al fin y al cabo, el rey Felipe VI es Juan Felipe y sus labores son muy semejantes a las de un empleado en la política diplomática". Quan es va saber tot, Leti va confessar, davant els seus ja ex companys de redacció, per què no havia dit la veritat: "a Felipe no le gustaba que se dijera una mentira para ocultar la relación que tenía"... És clar, els Borbons no menteixen mai... Mai. Quina barra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!