La data de la coronació de Carles III d'Anglaterra continua apropant-se. El tic-tac del rellotge ja se sent a Buckingham Palace i els convidats que confirmen la seva assistència cada vegada són més. Entre ells, segurament, hi seran Harry i Meghan. Els ducs de Sussex podrien haver dut a terme un indici de reconciliació enfront la no-protesta de The King Charles pels nomenaments com a prínceps de Lilibeth i Archie, els seus dos espaterrants fills. Aquesta mateixa setmana, la pàgina web de la Royal Family va confirmar com a Alteses Reials els rebrots de Markle i Enric, d'1 i mig i tres i mig anys, respectivament. Però ull, perquè aquesta no podria ser l'única assistència polèmica a l'esdeveniment del sisè de maig, que coronarà oficialment l'exreina Consort Camil·la Parker-Bowles i a Carles III com a manaies d'Anglaterra.

Meghan Markle harry
Meghan Markle harry

L'altra assistència que sembla gairebé segura és la del fins ahir Eduard de Wessex. El germà del rei està més content que mai i és que, per fi, s'ha complert el seu desig. Un desig que portava uns sis mesos esperant que es complís, exactament des que es va morir la seva mare Elisabet II. La sobirana més longeva de la història moderna del país va prometre al seu bonic fill que heretaria el ducat d'Edimburg, propietat fins al moment de la seva mort, de Felip d'Edimburg, traspassat el 2021. Ara, Eduard és oficialment el duc d'Edimburg i la seva dona Sophie és la duquessa d'Edimburg. Així ho ha anunciat 'La Firma' amb un comunicat el dia de l'aniversari d'Eduard, posant en relleu la intenció de que Eduard i Sophie continuïn representant la monarquia anglesa activament.

Eduardo Wessex Wikipedia
Eduard Wessex Wikipedia

Nous títols: James

James és el fill d'Eduard i Sophie i té 15 anys avui dia. Podria ser perfectament el xicot d'Elionor o Sofia en un futur, però ara serà una altra cosa, concretament es convertirà en James de Wessex. El nebot de Sa Majestat El Rei Carles hereta ja aquest títol gràcies al seu pare i el que ell posseïa, el de vescomte de Severn, es quedarà a l'aire fins que Jaume tingui un fill home. La seva sister, Lady Louise Windsor Mounbatten (major que ell), es queda sense títol en ser una dona. Injustícia total de 'La Firma' amb ella.

James de Wessex i la seva família Pool WPA
James de Wessex i la seva família Pool WPA

El detall devot de la coronació

La cerimònia de coronació estarà plena d'anècdotes, imatges i detalls únics. No només la presència de Harry i Meghan Markle pot causar furor, sinó altres assumptes més relacionats amb la religió. El Palau de Buckingham aprofitarà la festivitat del dia per a crear la màxima pompositat possible a l'Abadia de Westminster. Carles i Camil·la estaran sent observats per milers de milions de ciutadans i ciutadanes del globus terraqüi i, amb això, organitzaran un concert al castell dels Windsor. Un concert que es durà a terme després d'haver viscut un dels actes més pijos de tota la cerimònia. Es tracta d'un motiu religiós: doncs Carles III d'Anglaterra serà ungit amb oli consagrat al sant sepulcre de Jerusalem. Aquesta unció amb oli sagrat, el qual es basa en una fórmula utilitzada al llarg de cent anys, serà considerat l'acte més solemne de la cerimònia.

Carlos III coronació EP
Carles III coronació EP