El príncep Harry s'ha convertit en l'epicentre de l'actualitat informativa britànica a causa de la seva recent visita exprés al seu pare, el rei Carles III, qui es troba enfrontant un diagnòstic de càncer i sotmetent-se a tractament. La breu reunió, que amb prou feines va durar 45 minuts, ha generat una onada d'especulacions i temors a la Corona britànica. Durant les seves aparicions públiques a Califòrnia, amb motiu de la promoció dels Jocs Invictus 2024, el príncep Harry va abordar la malaltia del seu pare i la seva recent visita.

Els seus comentaris van insinuar la possibilitat d'un acostament familiar i van deixar entreveure l'opció d'una tornada el Regne Unit en un futur pròxim. De fet, entre les seves declaracions més destacades, el duc de Sussex va esmentar: "Tinc altres viatges planejats que em portaran pel Regne Unit o de retorn al Regne Unit, així que... Passaré i veuré a la meva família tant com pugui". Aquestes paraules evidencien el seu desig de reunir-se novament amb el seu pare quan sigui possible, generant reaccions dins de la Royal Family.

Rebuig i escepticisme des de Buckingham Palace

Tanmateix, les intencions del príncep Harry de tornar a Londres han estat rebudes amb escepticisme i rebuig des de Buckingham Palace. Segons informis del mitjà britànic 'Daily Mail', la Casa Reial no contempla la possibilitat d'una tornada del duc de Sussex, ni tan sols en un context familiar tan delicat com la malaltia del rei Carles III. Fins i tot es descarta la possibilitat que Harry torni als compromisos reals per donar suport al seu pare, una idea que no s'està considerant en Buckingham Palace, ja que des de la Casa Reial prefereixen mantenir una distància prudent tant amb Harry com amb Meghan Markle.

Postures fermes i estratègies de la Corona

La decisió sembla ser recolzada no només pel rei Carles III, sinó també pel príncep Guillem. Segons informes de 'The Mirror', el príncep de Gal·les ha expressat la seva desconfiança total cap al seu germà i la seva cunyada. S'han citat fonts properes al palau que afirmen que "està absolutament clar i categòricament que ell (Guillem) no permetria que Harry tornés. Hi ha un zero per cent de possibilitats que Harry torni a tenir alguna capacitat en la Família Reial",

Des de la família reial britànica s'ha deixat clar des d'un principi que la reunió entre el príncep Harry i el rei Carles III va tenir lloc en Clarence House, en lloc de la residència del monarca a Sandringham, com a mesura de precaució. Es temia que si Harry visitava Sandringham, podria entremetre's en la situació més del desitjat i "mai no es desfarien d'ell", han comentat des del 'Daily Mail'. D'aquesta manera, les esperances que el príncep Harry assumeixi novament un rol actiu en la Família Reial britànica semblen esvair-se davant del ferm rebuig de Carles III de tornar a veure el seu fill a Londres. Mentrestant, el duc de Sussex enfronta la incertesa del seu futur i el distanciament de la seva família en un moment tan delicat.