Letícia torna avui del seu viatge de cooperació a Guatemala i es trobarà amb una desagradable sorpresa per a ella. Felip VI es va retrobar amb la infanta Cristina, la infanta Elena ha visitat tots els dies a la reina Sofia, i a més ha participat en l'agenda institucional, però pitjor encara és que Zarzuela tindrà nous convidats que ja s'haurien instal·lat perquè s'han vist camions de mudança entrar al recinte.

La reina ha perdut poder en la institució i en la família des que s'ha iniciat una campanya de desprestigi contra ella. Des de la seva abdicació, ella mateixa va agafar el poder del tron, Felip VI va quedar relegada a un segon pla totalment discret, però ara no li ha quedat més remei que acceptar d'una vegada el paper de reina consort. Segons Jaime del Burgo, Letícia hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. Una suposada infidelitat que podria haver estat el detonador del matrimoni.

Irene Miguel Pablo GTRES
Irene Miguel Pablo GTRES

Miguel i Irene Urdangarin s'instal·len a Zarzuela

Segurament avui Felip i Letícia tenen una nova discussió perquè el rei no ha frenat la presència dels Urdangarin a casa. Si ja havia d'aguantar Victoria Federica, ara no li queda més remei que creuar-se amb Irene i Miguel Urdangarin. La benjamina dels Urdangarin ha acabat el seu voluntariat a Cambodja i ha tornat a Madrid per tancar els seus comptes pendents. Al setembre viatjarà al Regne Unit per anar a la universitat, seguint els passos de Juan i Miguel.

Tanmateix, Miguel, que va estudiar biologia marina al Regne Unit, ha decidit prendre un altre any sabàtic després de patir una lesió mentre esquiava. El jove estava formant-se com a professor d'esquí, però el seu somni haurà d'esperar. Mentrestant sembla que no té cap pressa en posar-se a treballar, tampoc no li fa falta. El jove anava a instal·lar-se amb Cristina a Ginebra, però ha preferit quedar-se a Madrid amb la seva àvia, la reina Sofia. L'emèrita no exerceix cap tipus de control amb els seus nets, són més lliures.

Irene Urdangarin marxarà al setembre, i segurament aquest estiu se n'anirà de vacances, però Miguel es queda una llarga temporada perquè fins al proper any no reprendrà els seus estudis. D'altra banda, qui visita els seus cosins tots els dies per emportar-se'ls de festa és Victoria Federica.

És evident que Letícia ha perdut tot el poder de decisió. Es confirmen els pitjors presagis, els Borbó han guanyat la batalla.

Infanta Cristina Miguel i Irene GTRES
Infanta Cristina Miguel i Irene GTRES