El diari alemany Süddeutsche Zeitung s'edita a Munic, és de tendència liberal i el segon més llegit del país rere el Bild. Fa uns mesos van publicar una columna amb el títol: La casa reial més impopular d'Europa és sorprenent. Avui el prestigiós mitjà ja no se sorprèn pel que fan i deixen de fer els Borbons a Espanya i ha tornat a carregar els neulers amb un text despietat que no deixa en massa bon lloc la monarquia espanyola a ulls d'Europa.

GTRES

"Bufons imperials", aquest és el títol que no deixa lloc a dubtes. I dins, el text encara és més sagnant recordant la imatge sovint ridícula que projecten Felip o el seu pare. Parla dels escàndols de Joan Carles o Urdangarin. D'alguna pel·lícula com "El rey" que els deixa molt mal parats, d'algunes obres d'art com les que es van veure a ARCO "que poden incloure's en la categoria d'allò satíric o grotesc" o referències directes no a cap obra basada en el rei sinó ell mateix en persona: "Felip VI manca del temperament, la jovialitat i l'enginy rústic del seu pare i sembla impotent davant l'onada de falta de respecte cap a la seva persona".

Efe

També acusen la Casa Reial d'orquestrar una campanya de relacions públiques "completament ineficaç", especialment pel paperot de retratar la família sopant a caseta, com "els veïns del costat", o anant a l'escola de les nenes, però molts "van considerar que era una manipulació: on eren els nombrosos servents d'aquesta 'família normal'?".

Efe

Consideren extravagant la condecoració que li van donar a la princesa Elionor als seus 12 anys ("van acabar de demostrar com de lluny estan del poble") i ressalten el quadre sobre "Nuestros reyes favoritos" que ridiculitzava la imatge d'un Felip en hores baixes segons un dels diaris més influents d'Alemanya.

Efe

Probablement Felip continuï tan tranquil mentre baixa pistes d'esquí a Baqueira.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat