Finalment, sis mesos després de la mort d'Isabel II, la pàgina web oficial del Palau de Buckingham es va actualitzar per confirmar el nou tractament real dels dos fills del príncep Harry i Meghan Markle com a prínceps de Sussex. Tanmateix, el Palau va decidir continuar castigant Meghan i Harry en no fer aquest nomenament de manera oficial, així que la parella ha considerat aquesta acció com una nova insolència a pocs dies de la cerimònia de coronació de Carles III.

D'acord amb una patent real concedida el 1917 pel rei Jordi V, avi d'Isabel II, "els fills de qualsevol sobirà i els fills dels fills del sobirà tindran en tot moment i gaudiran del títol d'Altesa Reial, amb el títol de Príncep o Princesa abans dels seus respectius noms de pila o els seus títols honorífics". Tanmateix, Carles III no va voler nomenar oficialment Archie i Lilibet amb el títol de prínceps a través d'un comunicat. Una cosa que sí que va fer amb els seus altres tres nets, George, Charlotte i Louis, fills del príncep Guillem i Kate Middleton.

Segons una font propera als Sussex, "els títols dels nens han estat un dret de naixement des que el seu avi es va convertir en monarca. Aquest assumpte s'ha resolt durant algun temps d'acord amb el Palau de Buckingham", però no va ser fins i tot el va batejar de Lilibet Diana que es va donar a conèixer aquests títols extraoficialment, ja que en la línia de successió al tron continuaven apareixent com 'Master Archie Mountbatten-Windsor' i 'Miss Lilibet Mountbatten-Windsor'.

Ara, l'experta a Casa Reial Ingrid Seward va indicar a través del tabloide 'The Mirror' que Meghan i Harry estan realment indignats amb la Família Reial britànica, ja que des del Palau de Buckingham no es va fer cap tipus d'anunci oficial sobre els títols dels seus fills. "A Archie i Lilibet se'ls va permetre utilitzar aquest títol des que va morir la seva besàvia, però els seus pares van decidir no fer-ho fins ara. Que interessant, van esperar sis mesos per fer això. Esperaven que el palau de Buckingham s'avancés i ho anunciés abans que ells. No hi va haver sort", va dir l'autora. A més, segons el 'Daily Mail', els ducs de Sussex estaven realment molestos perquè Carles III no va reconèixer de forma immediata els títols dels seus fills. No obstant això, un portaveu del Palau va revelar que el canvi no s'havia fet a causa que esperaven que Meghan i Harry prenguessin la decisió final sobre el tractament dels seus fills.

Nou ball de títols al Palau de Buckingham

Fa uns dies, el Palau de Buckingham va anunciar que Carles III li havia conferit el ducat d'Edimburg, títol que va ostentar el seu pare fins a la seva mort, al seu germà Eduard. A partir d'ara, serà conegut com a Eduard d'Edimburg, mentre que la seva esposa serà Sofía de Edimburgo, el seu fill Jacob serà conegut com a comte de Wessex i la seva filla mantindrà el seu títol de Lady Luisa Mountbatten-Windsor. Això ha provocat l'enuig de Meghan i Harry, que esperaven que el Palau anunciés en un comunicat el nou tractament real d'Archie i Lilibet com a prínceps de Sussex.