El rei Felip va treure-li la pols a la seva amigui-agenda. Ens l'imaginem al seu despatx de Zarzuela tot empipat perquè el van castigar sense anar a jugar amb els seus amics jutges a Catalunya, amb els peus damunt l'escriptori i agafant el telèfon per trucar al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes per dir-li que li hauria agradat ser a l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges que s'ha celebrat aquest divendres a Barcelona.

Lesmes Rei Felip VI CGPJ EFE

Felip VI i Carlos Lesmes (Efe)

Pobre Felip, ell que respecta tant la separació de poders, ell que és tan demòcrata, sense poder sortir a la foto. Ara es veu que al monarca li ha sobrevingut una necessitat imperiosa de parlar, d'explicar-se, de trucar per telèfon. Potser, aprofitant l'avinentesa, podria seguir amb aquestes ànsies de manifestar-se i obrir la boca per buidar el pap de tot el que sap sobre qüestions que han quedat amagadetes sota les catifes de palau. Qui li ha recordat això han estat dues persones que li han dedicat els comentaris més demolidors que es recorden en les darreres 48 hores, Antón Losada i Gonzalo Boye. 

losada i boye

Antón Losada i Gonzalo Boye

El primer emplaça el monarca a parlar sobre la seva presència en les societats instrumentals de la família. El segon, directament li ha dit que deixi estar de saltar-se la seva suposada neutralitat per explicar amb quins diners s'està pagant la fugida del seu pare dilapidant una fortuna en un resort de luxe a Abu Dhabi: 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat