La Casa Reial monegasca és coneguda pel seu hermetisme i les seves sorpreses inesperades, així que la vida privada dels Grimaldi sempre ha estat un enigma, i el matrimoni entre el príncep Albert i Charlene de Mònaco no és l'excepció. Mentre que en altres cases reials, com la Casa Reial dels Windsor del Regne Unit, alguns membres estan disposats a revelar els secrets més foscos de la seva família, a Mònaco impera el silenci i els misteris sense resoldre.

El príncep Albert II de Mònaco ha estat al tron del principat des de 2005, després de la mort del seu pare Rainier III. Als seus 65 anys, el marit de Charlene gaudeix de molt bona salut i s'espera que continuï sent el sobirà monegasc durant molts anys. Tanmateix, després de la prolongada absència de Charlene al Principat a causa d'una sèrie de problemes físics i emocionals, Albert ha pres la decisió de fer una modificació amb relació a la regència del Principat després de la seva mort o incapacitat, una ordre que ha cridat especialment l'atenció, i ha tornat a posar en dubte la seva relació amb Charlene.

Alberto de Mònaco dubta de les capacitats de Charlene

El juny de 2015, es va emetre una "ordre sobirana" que establia que la consort del sobirà, en aquest cas Charlene, estaria a càrrec de la regència en cas que l'hereu al tron monegasc encara fos menor d'edat en el moment de la mort o abdicació del príncep regnant. Tanmateix, segons informa el mitjà 'Vanitatis', el nou decret de regència aprovat per Albert de Mònaco deixa Charlene sense cap tipus de poder al Palau, evidenciant la seva falta de confiança en la seva capacitat per governar al costat del ministre d'Estat i el Consell de la Corona.

A diferència de Charlene, qui porta poc més d'una dècada com a princesa consort, Albert ha estat preparat tota la seva vida per assumir el lideratge del Principat. Fins i tot abans de la mort del seu pare, ja exercia funcions de cap d'Estat, i el 2005, sis dies abans de la mort del príncep Rainier, Albert II va assumir la regència. Aquesta disparitat d'experiència i preparació ha portat el príncep a limitar el paper de Charlene en la governabilitat de Mònaco.

Els lligams de Charlene: les limitacions imposades pel decret de regència del príncep Albert

S'han aclarit els detalls de la regència de la princesa Charlene i les limitacions que enfrontaria en cas d'exercir-la. No obstant això, en els canvis realitzats el 2022, s'estipula que Charlene de Mònaco seria la regenta, però governaria amb l'ajuda d'un Consell de Regència compost pel president del Consell de la Corona, el membre més antic del Consell de la Corona, el president del Consell d'Estat i quatre persones de confiança designades pel propi Albert. A més, Charlene no podrà divorciar-se per poder optar per la regència. Altrament, la regència recauria en mans de Carolina de Mònaco fins que el príncep hereu, Jacques Grimaldi, assolís la majoria d'edat.