La vida d'Iñaki Urdangarin i la seva nova parella, Ainhoa Armentia, sembla desafiar les percepcions comunes sobre les seves finances. Encara que oficialment Urdangarin nega rebre ingressos significatius després de la seva condemna i la seva relació amb la casa reial, detalls filtrats suggereixen un estil de vida luxós que contradiu les seves declaracions públiques.

Segons informes del periodista Juan Luis Galiacho, Urdangarin hauria exigit pagaments considerables per mantenir en secret les memòries que va escriure durant el seu temps a la presó. Aquestes memòries prometien revelar secrets incòmodes sobre membres prominents de la casa reial espanyola, incloent el rei emèrit Joan Carles I. A canvi del seu silenci, segons Galiacho, podria rebre entre 25.000 i 50.000 euros mensuals, a més d'un pagament inicial de dos milions d'euros. Encara que aquestes afirmacions no han estat confirmades per les parts involucrades, suggereixen un flux d'efectiu que Urdangarin suposadament manipularia fora d'Espanya per evadir l'escrutini fiscal.

Iñaki Urdangarin diu que no té diners, però porta una vida de luxe amb Ainhoa Armentia

Iñaki diu no tenir diners i fins fa poc demanava als seus amics que li paguessin els cafès. A més, es coneix que en els seus acords amb la infanta Cristina en el divorci s'ha escaquejat de pagar despeses als seus fills. Malgrat això, Urdangarin i Armentia no oculten el seu estil de vida opulent. Se sap que estan renovant una casa als afores de Vitòria, una propietat que han llogat amb opció a compra i el valor de la qual és molt per sobre de l'estàndard per a un habitatge mitjà. A més, no s'han privat d'escapades luxoses, allotjant-se en hotels de cinc estrelles durant els seus viatges, una elecció que contrasta dràsticament amb les limitacions financeres que Urdangarin diu enfrontar.

Iñaki Urdangarin GTRES
Iñaki Urdangarin GTRES

L'experta Maica Vasco ha assenyalat aquesta discrepància al seu canal de YouTube, destacant que el subsidi d'excarceració de 436 euros mensuals que Urdangarin rep no concorda amb el nivell de despeses que ell i Armentia estan demostrant. Vasco suggereix que un sol sopar als restaurants preferits d'Urdangarin podria fàcilment consumir aquesta quantitat, fent difícil creure que la seva situació financera és tan precària com afirma.

Iñaki Urdangarin desencadena els dubtes sobre la seva veritable situació financera

"Aquest senyor porta una vida molt per sobre de qualsevol família de classe mitjana, quan amb un subsidi d'excarceració de 436 euros hauria de portar una vida de classe baixa. 436 euros que segurament és el que es gasta en una sola nit sopant en un dels restaurants que a ell li agrada, que són de súper luxe i hi ha ampolles de xampany a 2.000 euros l'ampolla. Que no som ximples... el que hauria de fer és renunciar", assenyala la comunicadora.

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin

Aquest estil de vida extravagant ha provocat crítiques i qüestionaments sobre l'ètica i la transparència de les finances personals d'Urdangarin. Encara que s'espera que visqui amb restriccions econòmiques a causa dels seus antecedents legals i les conseqüències financeres del cas Nóos, les seves accions i eleccions de despesa semblen contradir aquesta narrativa.

Per a molts observadors, l'evident desconnexió entre els mitjans de vida d'Urdangarin i Armentia i la seva situació financera declarada subratlla un dilema. Com pot algú que afirma no tenir recursos per pagar els seus propis cafès justificar tal nivell de malbaratament?