Era un dia crucial per a la Casa Reial, una oportunitat perfecta per apaivagar els rumors sobre el matrimoni de Felip i Letícia amb un simple gest romàntic, però això no va ocórrer. Els mitjans de comunicació esperaven ansiosos un comunicat, algunes fotografies, o una aparició dels reis en el centre de Madrid, com han fet en altres ocasions. Tanmateix, aquesta vegada semblaven haver desaparegut de la faç de la terra. Felip i Letícia van celebrar el seu 20 aniversari de casament dimecres passat 22 de maig, enmig de rumors de crisi avivats per les declaracions de Jaime del Burgo. Ambdós van aclarir la seva agenda de compromisos institucionals, probablement per evitar preguntes incòmodes dels periodistes, però no hi va haver cap celebració.

Felipe Letizia EFE
Felip Letícia EFE

Fonts properes a la Casa Reial asseguren que a Zarzuela no es va realitzar cap celebració, ni íntima ni familiar. Leonor segueix a Saragossa i Sofia a Gal·les. A més, no podien anar gaire lluny ja que tant Letícia com Felip tenien compromisos programats per al dijous 23 de maig i el divendres 24. Els escortes dels reis van evitar que es fessin fotografies d'ells per separat per prevenir especulacions. Malgrat això, es diu que Felip va sortir amb els seus amics i amb la presumpta hereva rica esmentada per la periodista Laura Rodríguez, mentre que Letícia es va quedar sola en Zarzuela, sense notícies de si va rebre alguna visita.

Felip i Letícia no pensen fingir més, relació trencada

S'esperava que aquest 20 aniversari fos una data significativa en el seu matrimoni, digna d'una celebració entre familiars i amics. Tanmateix, no es va rebre ni un sol regal a la Casa Reial, i no hi va haver ni un sopar ni un dinar al palau ni fora. Felip VI s'hauria negat a passar més temps amb Letícia i a continuar fingint un matrimoni que, segons moltes teories de periodistes especialitzats en la Casa Reial, ja no existeix.

A Letícia no li hauria importat seguir amb la façana, ja que, segons Maica Vasco, és l'acord que va acceptar en conèixer Felip. Segons la periodista, el llavors príncep no estava enamorat de la mare de les seves filles, bàsicament perquè no li agraden les dones. Per ocultar la seva orientació sexual i poder servir a la corona, va buscar una dona que l'ajudés a mantenir la farsa a canvi de beneficis econòmics i privilegis.

El 20 aniversari de casament de Felip i Letícia va passar sense pena ni glòria, eclipsat per altres notícies en els informatius. Ara, totes les mirades estan posades en el seu 25 aniversari, on s'espera una celebració amb la família i amics per commemorar les noces de plata. És una data en la qual els reis s'haurien de pronunciar, especialment amb les seves dues filles ja majors d'edat. Les especulacions sobre un matrimoni trencat continuen després d'aquest dia en què els reis van estar separats.

Letizia i Felipe
Letícia i Felip