A l'escenari de la reialesa britànica, Kate Middleton s'ha convertit en l'epicentre de totes les mirades en els últims temps. La seva elegància i la seva presència impecable en els esdeveniments d'alt perfil l'han catapultat al cim del món de la moda, però darrere d'aquesta façana de glamur, s'amaga un fosc secret: la seva addicció a la moda d'alta costura, que la porta a gastar més de 200.000 euros a l'any en roba i accessoris. Aquest malbaratament ha generat crítiques i preguntes sobre el seu luxós estil de vida en temps de restriccions financeres, el que ha suscitat dubtes sobre el seu sentit de la moda i el seu compromís amb el medi ambient.

En els últims mesos, l'atapeïda agenda de la princesa de Gal·les s'ha omplert de compromisos oficials, com la coronació de Carles III, el primer Trooping the color del nou monarca, el casament de l'hereu al tron de Jordània, el príncep Hussein, o la seva més recent visita a AW Hainsworth, una fàbrica tèxtil de propietat familiar a Leeds. Tot això ha resultat en una més quantitat d'abillaments per escrutar tant pels mitjans britànics com pels internacionals, així com pels seus milers de seguidors a tot el món. Tanmateix, aquest atrafegament d'esdeveniments ha portat Kate a caure en una espiral de despeses desenfrenades en peces de dissenyador.

Reina de l'estil o simple malbaratament?

De fet, recentment, Kate ha estat objecte de dures crítiques per estrenar repetidament abillaments similars als que ja posseeix al seu armari. Els observadors de la moda no han deixat passar per alt el fet que la princesa de Gal·les ha lluit peces gairebé idèntiques en diferents ocasions, la qual cosa ha generat controvèrsia i preguntes sobre el seu sentit de l'estil i el seu compromís mediambiental. És falta de creativitat o simplement malbaratament?

I és que, en un moment en què el seu espòs, el príncep Guillem, ha establert els Premios Earthshot per promoure la protecció del medi ambient, l'extravagant addicció al luxe de Kate Middleton s'ha convertit en una font inesgotable de retrets. Mentre el món lluita contra la contaminació i la sobreproducció de la indústria del fast fashion, la princesa gasta sumes exorbitants en peces i accessoris que podrien considerar-se innecessaris.

La intervenció real per controlar la despesa de Kate Middleton

Malgrat les crítiques, Kate Middleton ha intentat esmenar la seva imatge reciclant peces del seu armari en esdeveniments recents. Mostrar al món que no té problemes en reutilitzar dissenys que ja havia utilitzat anteriorment sembla ser la seva resposta als detractors. Tanmateix, sembla que el seu propòsit de reduir les despeses i evitar la temptació de les compres no ha estat tan reeixit com esperava. Per aquesta raó, la Corona britànica ha intervingut en aquest assumpte i ha instat la princesa a ser més conscient de les seves despeses i a considerar el compromís ecològic que ella i el seu espòs han assumit. S'espera que Kate prengui mesures per reduir la seva addicció al luxe i ajustar el seu estil de vida als objectius primordials del regnat de Carles III. L'obsessió de Kate Middleton per la moda d'alta costura ha deixat a molts amb la boca oberta, però aconseguirà canviar els seus hàbits de despesa i abraçar una moda més sostenible? Només el temps ho dirà.