Iñaki Urdangarin s'ha convertit en una gran preocupació per a la Casa Reial. L'antic duc de Palma ha patit les conseqüències dels seus propis errors, però també ha carregat amb els errors de Joan Carles I. Tant el rei emèrit, Felip VI i fins i tot la infanta Cristina estaven al corrent de la situació, però involucrar un membre de la família reial hauria estat desastrós per a la monarquia. Per tant, Urdangarin va assumir la responsabilitat en nom de tots. Aquesta és la raó per la qual la germana del rei sempre ha donat suport a Urdangarin, malgrat les recomanacions de divorci quan va ser empresonat. Va optar per l'amor familiar, però sembla haver estat traïda.

El pare de Juan, Miguel, Pablo i Irene s'ha enamorat d'una altra dona, amb qui té una relació estable. Els mitjans de comunicació van revelar la infidelitat d'Iñaki Urdangarin cap a la infanta Cristina a través de fotografies d'ell passejant de la mà amb una altra dona a la platja de Biarritz. Malgrat la humiliació soferta, la germana de la infanta Elena està disposada a complir amb totes les sol·licituds de l'exduc de Palma.

iñaki i Juan Carlos efe
iñaki i Juan Carlos efe

Juan Carlos va finançar totes les despeses d'Iñaki Urdangarin

Per aquesta raó, Juan Carlos no va tenir més opció que acceptar les exigències excessives i resoldre la situació d'Urdangarin fins al dia de la seva mort. Va sol·licitar dos milions d'euros com a indemnització per un llibre que li van oferir escriure i a què va renunciar, a més d'un salari mensual de 25.000 euros. Es diu que ja ha rebut tots els pagaments. El gener passat, es va anunciar el final del matrimoni i l'acord de divorci entre Iñaki i Cristina. Des d'aleshores, tot ha estat silenci.

Iñaki Urdangarin busca començar de nou, allunyat de la Casa Reial. Ja no forma part d'aquesta família i tampoc no té interès a fer-ho. Aquella etapa ha quedat enrere. El seu futur està juntament amb Ainhoa Armentia, i desitja viure una vida completament anònima. Tanmateix, encara espera mantenir un nivell de vida luxós.

Iñaki i Juan Carlos
Iñaki i Juan Carlos

Joan Carles I s'encarregarà de finançar la majoria d'aquests pagaments, tal com l'ha informat a la infanta Cristina. L'aconsella a la seva filla que pagui i accepti totes les condicions. Ell en sap massa. Segons Pilar Eyre, Juan Carlos li va dir a Cristina: "Págale, fes-lo pels teus fills. No permetis que ell comenci a parlar ara, però també per mantenir-lo tranquil, perquè no ens doni un ensurt com el príncep Harry i comenci a escriure les seves memòries."

Pel que sembla, aquest acord es va aconseguir gràcies a un dels fills d'Iñaki i Cristina, que s'ha posat en contra de la seva mare. És Juan, qui més ha patit les conseqüències del cas Nóos en carn pròpia. Recorda com l'insultaven a l'escola i al carrer, i com va haver d'abandonar la seva vida per mudar-se als Estats Units. Va acabar rebent teràpia i realitzant treball voluntari per allunyar-se de l'escrutini mediàtic. Segons Juan Luis Galiacho, Juan, el fill gran dels Urdangarin, és qui ha defensat al seu pare en aquest sentit, no tant per la seva infidelitat cap a la seva mare. "L'acord va començar a prendre forma quan el rei Joan Carles va viatjar a Ginebra i es va reunir amb els fills d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, inclòs Juan Valentín, el primogènit, que va afirmar que el seu pare mereixia ser compensat pels cinc anys de presó i que mereixia una pensió vitalícia".