No hi ha cap mena de dubte que el Fidget Spinner és la joguina de l’any. Aquest senzill artefacte s’ha convertit en l’entreteniment més popular entre nens i nenes, generant gran controvèrsia a les aules.

És fàcil de transportar i es ven com una eina d’ajuda per a nens amb dèficit d’atenció. No obstant això, està acabant amb la paciència dels professors, que veuen com els alumnes estan més pendents de fer girar el seu snipper que de la lliçó que haurien d’aprendre a classe.

Enmig d’aquesta polèmica, un docent ha decidit dir la seva a Facebook. Sota el nom de Maestro Konrad Vic, aquest usuari critica la sobre estimulació i la manera d’educar als nens des de ben petits.

“És una joguina creada per calmar l’ansietat dels nens hiperactius...desconeixia que el 100% de l’alumnat del meu centre tingués problemes d’ansietat”, explica aquest mestre, que posa en dubte que la joguina sigui bona pel desenvolupament d’un menor, en contrast del benefici econòmic d’aquells que la comercialitzen. Amazon, per exemple, ha vist com la demanda ha incrementat gairebé el 160% els darrers mesos. “Hauríem de deixar de desenvolupar el consumisme a costa de desenvolupar la ment de les futures generacions”, sentencia.

“Estem davant de la generació de la sobre estimulació, de no permetre que el nen s’avorreixi cap instant”, Konrad crítica la multi tasca a la que se sotmeten els nens des de petits “Quan els nens mengen a casa, estan escoltant música amb els auriculars, mentre amb la mà lliure juguen al mòbil. Tot això enfront d’un televisor mentre la mare pregunta que què tal ha anat l’escola”.

Les paraules d’aquest professor han estat compartides per milers d’usuaris a les xarxes socials i el debat sobre els spinners està més obert que mai.