La polèmica per la retransmissió de la missa a La 2 continua el seu curs. Primer, perquè des que Unidos Podemos en va demanar la cancel·lació, el programa ha batut rècords d’audiència. Segon, perquè els mitjans segueixen donant corda al tema. Un exemple, la portada d’ahir de l’ABC, amb Oriol Junqueras al costat de personatges catòlics de l’Espanya conservadora.

Doncs bé, com no podia ser d’una altra manera, La Sexta Noche també va parlar sobre això el passat dissabte. Davant les paraules del col·laborador Jesús Maraña, que va dir que "la televisió pública té problemes més importants que el tema de la missa", el director de La Razón i habitual del programa, Francisco Marhuenda, va sentenciar que “el debat polític és d’allò més xorra”.

El periodista català creu que critiquen la missa quan “la graella de TVE no té cap sentit”. La raó, per ell, és qui té el control de la televisió pública espanyola, que assegura que és l’esquerra. “Allà hi ha uns sindicats poderosos, d'esquerres, que són els que manen. Ningú s'atreveix a ficar-hi mà”, explica Marhuenda.

Per acabar, el director de La Razón sentencia que l’esquerra domina TVE “des de l’època socialista”, on “s’hi han col·locat familiars, nebots, cosins...”. “Per què ningú diu res sobre això al Congrés?”, es pregunta Marhuenda, mentre sí que s’ha fet amb La Missa de La 2, per ell, un “servei públic” de debò ofert per TVE.

Després que Unidos Podemos va demanar al Congrés la cancel·lació de la missa, el PP va clamar a l’audiència una resposta, i el programa va arribar a triplicar els espectadors (18% de share la setmana passada, 15% aquesta). Això, quan el públic mitjà abans rondava el 6%, que ja era el triple del discret 2% que aconsegueix el conjunt de La 2.