Un local de moda és aquell al que tothom vol anar-hi perquè, presumptament o realment, marca tendència. La moda marca el camí per a un gran nombre de clients que van, o anem als restaurants, i és un dels criteris que utilitzem per a la seva elecció. Els Miguelines tractem de ser honestos, no sempre amb èxit, de sortir de la moda i valorar la qualitat gastronòmica i de l'experiència global de llocs que mereixen la nostra atenció.

El Blau té 8 anys d'edat, així que gastronòmicament parlant està en la plena maduresa. Una proposta de cuina catalana no d'avantguarda, sí de producte, sempre servida en la quantitat justa com perquè sigui assequible per a la butxaca. La quantitat és l'element d'adaptació a la butxaca, no la qualitat. Aquí la proposta de Marc Roca (bon cognom gastronòmicament parlant), un cuiner també en la maduresa, que domina tan bé la cuina com el negoci, una cosa que es transmet als plats, bons, ordenats, raonables i pagables, però també emocionants.

El Blau té una decoració que és bona per a migdies, dinars de negocis i menús executius per menys de 25€, però que també és vàlida per a tranquil·les vetllades o sopars romàntics. Local amb dues entrades, una pel carrer Londres i una altra per un passatge per als vianants que uneix Muntaner amb Casanova, tocant la Diagonal. Lloc silenciós, de taules elegants, amb estovalles, música suau de fons, sobri i il·luminat d'aquesta manera que dissimula defectes propis i aliens. Servei informal, segurament més dissenyat per als migdies que per a les nits, que no s'entreté amb mil i una explicacions, una mica d'agrair quan es volen mantenir converses íntimes, llargues o denses.

Deixem la teoria, anem a la pràctica. Vam menjar 9 plats, els més representatius segons el mateix Marc Roca. Divertit, barat i reeixit "Burrata amb tomàquets cherry", amb els tomàquets pelats i alguna sorpresa que fa el plat diferent. Delicada "Ventresca i tàrtar de tonyina amb maionesa de wasabi", perfectament executada. Acabem aquests primers amb unes simpàtiques "croquetes de pernil ibèric", que estaven millor per dins que per fora.

Burrata amb tomàquets cherry

Ventresca i tàrtar de tonyina amb maionesa de wasabi

Croquetes de pernil ibèric

Uns saborosos "pèsols amb petxines de pelegrí i papada de porc confitada" i un subtil "ravioli de gamba de Palamós" van donar pas als plats més forts de la nit, forts en gustos i també en emocions. "Bacallà al pil pil i textures de porros", "Caneló amb múrgoles i tòfona", peus de porc amb salsa de bolets i romaní i com a colofó, una bona "cua de bou amb escalunyes caramel·litzades", esmicolat amb afecte, amb molt de suc i posat sobre una extraordinària parmentier lligada amb parmesà.

Pèsols amb petxines de pelegrí i papada de porc confitada

Ravioli de gamba de Palamós

Bacallà al pil pil i textures de porros

Caneló amb múrgoles i tòfona

Peus de porc amb salsa de bolets i romaní

Cua de bou amb escalunyes caramel·litzades

D'entre totes les postres, igual de bones com els millors plats salats, destaquem el "pastís de formatge amb fruits vermells, iogurt i crumble", que recorda als plats mítics de la gastronomia més condecorada.

Pastís de formatge amb fruits vermells, iogurt i crumble

Experiència intensa, sincera, honesta i amb dues cares: l'executiva de migdia, i l'íntima de la nit. Plats pensats per a gurmets executius, gurmets romàntics, ideals perquè comparteixin taula comensals de paladar fi i dieta equilibrada, i gurmets insans –com els Miguelines- a la recerca de gustos forts i plats de mercat. Potser el Blau no estigui encara de moda... i si hi vas i el posem de moda nosaltres?

Puntuació
Menjar   Vins
72   73
Servei   Local
63   71
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estavellis
Per persona: 2 entrants a compartir, 1 de principal, unes postres a compartir, 1 copa de vi  

On és el Blau?

Adreça: Carrer de Londres, 89, 08036 Barcelona

Telèfon: 934 19 30 32

Horari: dilluns a dissabte (13h a 16h i 20h a 23h30), diumenge tancat

Web: http://blaubcn.com/carta/

Dorayaki de cerdo ibérico con gambas
Estrelles Miguelín Nobook: badant per l'Àsia Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Ravioli de pato con
Estrelles Miguelín Etapes: execució amb delicadesa Miquel Espinet i Eulogi Bordas