Actualment, existeixen molts negocis construïts amb l'únic objectiu de generar un retorn econòmic: un equip promotor que ha identificat un nínxol de mercat, ha analitzat la competència, ha dissenyat una proposta de valor diferencial i ha executat un pla per obtenir l'esmentat retorn. Alternativament, hi ha negocis on els seus promotors prioritzen la passió, es deixen endur pel cor i pel que els agrada fer i el seu objectiu és gaudir. En aquest tipus de negocis no trobem un business plan, sinó una gran "ànima", i als Miguelines ens encanten els restaurants amb "ànima".

Aquesta setmana us volem proposar una visita a un restaurant amb molta "ànima". Fa 3 anys, la Raquel i el Marc, després de diversos anys cuinant en restaurants de Londres, la Xina i el sud-est asiàtic, van tornar a la seva ciutat natal per crear el Casa Xica, un restaurant amb què volen reflectir la seva passió per la cuina, els seus viatges pel món i les seves arrels mediterrànies.

El restaurant, ubicat a ple cor del barri del Poble Sec, és minúscul, amb prou feines hi caben 25 persones i és ideal per a un sopar en parella o en un petit grup d'amics (màxim 4). Decoració escarida, llum tènue, parets grises i taules sense estovalles, en les quals trobem un bol, un petit tovalló i un parell de bastonets xinesos, creant un ambient idoni per focalitzar tots els sentits en el menjar.

La proposta gastronòmica és curta, tot just 14 plats, en els quals la Raquel i el Marc ens proposen un viatge de fusió combinant productes i receptes d'aquí amb les del sud-est asiàtic. La carta està pensada per compartir i recomanem 2-3 platets per persona. A propòsit, en relació amb els vins, volem destacar la interessant selecció que el Biel, el sommelier, té de vins naturals locals i internacionals a preus per a totes les butxaques.

A la sala, la Katia s'encarrega d'atendre els comensals, amb un servei informal i proper que et fa sentir còmode i a casa. Ella va ser la guia del viatge amb què vam poder conèixer millor la Raquel i el Marc.

La primera parada van ser unes ostres, molt fresques i servides amb una petita infusió de gingebre que li aportava més frescor i aquesta nota asiàtica que tant ens agrada. A continuació, tastem un ajoblanco, amb llima quefir i uns musclos escabetxats. El conjunt ens va semblar elegant i subtil quant a potència de sabors, potser els Miguelines trobem a faltar alguna cosa més de "canya" al plat. La següent parada va ser una gran combinació de verat curat a sobre d'una base d'alvocat i coronat amb diversos tipus de caviar que feien que cada cullerada fos única.

Ostres amb infusió de gingebre

Ostres amb infusion de gingebre

Ajoblanco amb llima i musclos

Ajoblanco amb llima quefir i musclos en escabetx

Verat curat amb caviar

Verat curat amb caviares

El següent destí van ser unes gyozas de vieira, cuinades al vapor i de sabor molt delicat i suau, potser va dominar a la boca el gust de la massa de les gyozas. Continuem el viatge amb un secret ibèric a la brasa amb petits trossets de mango, que li aportaven un bon contrast de frescor i dolçor per trencar amb el greix infiltrat de la peça.

Gyozas de vieira

Gyozas de Vieria

Secret ibèric amb mango

Secret ibèric amb mànec|mango

Posteriorment, la Katia ens va guiar cap a la gastronomia nipona per degustar uns boníssims, però relliscosos -compte amb els comensals no hàbils amb els bastonets!-, fideus soba amb porc ibèric acompanyats d'un brou ple de sabor i un punt picant. Ens van encantar! Seguint en la línia de l'anterior plat, tastem un okonomiyaki de gamba, servit com una truita de fideus udon i coronada amb katsoubushi (tonyina seca). Igual com l'anterior, un plat de sabor contundent i digne per ja encarar l'última parada, les postres.

Fideus udon amb porc ibèric

Fideus udon amb porc ibèric

Okonomiyaki de gamba

Okonomiyaki

En el destí dolç, tastem la "Panacota", "la xocolata amb mango" i el "cheesecake". Els tres molt bons i ideals per finalitzar el viatge, encara que les culleres se'ns van decantar pel de xocolata amb mango. Ens va agradar molt la textura del pa de pessic de xocolata cuinat al vapor amb la barreja dolça i refrescant del mango.

Postres

Postres

En definitiva, el viatge que ens proposen la Raquel i el Marc és ple de passió i la barreja de sabors i textures ho fa divertit, evidentment, com tot viatge, té alguna petita turbulència però el resultat final és bo i totalment recomanable. Nosaltres estem llestos per a un altre viatge a Casa Xica i tu?

Puntuació
Menjar   Vins
67   75
Servei   Local
67   65
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 4-6 plats a compartir +1 copa de vi.  

On és Casa Xica?

Direcció: C/de la França Xica, 20, 08004 Barcelona

Telèfon: 936 00 58 58

Horari: Dilluns de 20:30 a 23:00. De dimarts a dissabte, de 13:30 a 15:00 i de 20:30 a 23:00.

Cebiche de corvina
Estrelles Miguelín TiaSanta: Passió i gastronomia orgànica Miquel Espinet, Eulogi Bordas i Alex Ruiz
Sandwich de roast beef
Estrelles Miguelín Bardeni: pecat Carnal Miquel Espinet, Eulogi Bordas i Alex Ruiz