Orgànic, km0, proximitat i un llarg etcètera, són paraules que, cada vegada més, són presents als menús dels restaurants. Els comensals no només volem productes de qualitat, amb sabor i a bon preu, sinó que a més siguin saludables, que el seu cultiu sigui sostenible i que l'origen tingui una història i un petit productor.

Els Miguelines ens hem trobat amb molts restaurants que, sota aquestes paraules que estan de moda, oculten una cuina pobra. Tanmateix hi ha un petit grup de restaurants per als quals aquestes paraules són el seu credo i la seva cuina està estretament lligada a la recerca de les olors i sabors autèntics, al respecte del producte i, en definitiva, a cuidar el comensal.

En aquest petit grup trobem el restaurant TiaSanta, ubicat al xamfrà del carrer Còrsega amb Pau Claris, i liderat per Luis Magual, un economista veneçolà que, guiat per la seva passió per la cuina i el producte, va venir a Barcelona a formar-se a les cuines de l'escola Hofmann.

El local és petit, tot just caben 50 persones repartides en 2 plantes, i està obert de dilluns a diumenge de forma ininterrompuda, des de les 08h fins a les 23h, la qual cosa el converteix en un magnífic local per esmorzar, fer un brunch (només els caps de setmana), dinar i sopar. Una llum càlida i tènue, sense ser romàntica, i una decoració "moderna-elegant", a base de parets de maons de pedra, còmodes cadires de cuir i taules de fusta amb estovalles, converteixen el TiaSanta en un restaurant ideal per a un menjar informal amb la parella, família o amb un petit grup d'amics.

A nivell gastronòmic, en Luis ha dissenyat una carta basada en productes de proximitat, orgànics i de qualitat, en la qual fusiona sabors mediterranis amb sabors asiàtics i llatinoamericans. La proposta es compon de platets per compartir, amanides i principals a base verdures, carn i peix amb l'objectiu de satisfer tots els paladars. Pel que fa als vins, la selecció és molt curta, però ecològica.

A partir d'aquí, els Miguelines ens deixem portar per la fantàstica Núria, qui amb un servei amable, jove i informal, ens va guiar pels principals plats de la carta. Per obrir boca, comencem amb una "Graellada de verdures amb salsa de carbassa", amb producte cuinat mitjançant diferents tècniques i en el seu punt just, seguit d'un correcte "Cebiche de corbina", acompanyat amb ceba vermella i mango cruixent i tot marinat amb llet de tigre.

Graellada de verdures

Graellada de verdures

Cebiche de corbina

Cebiche de corbina

Posteriorment, en Luis va pujar el nivell i ens va delectar amb unes "Vieires amb bolets", un plat amb una estètica visual elaborada i atractiva, cremós i ple de sabor. Al mateix nivell, provem el "Pop a la gallega", amb un riquíssim puré de patata amb pebre vermell que acompanyava a la perfecció al ben cuinat cefalòpode.

Vieires amb bolets

Veiessis amb bolets

Pop a la gallega

Pop a la gallega

Continuem el viatge amb alguns dels principals: el "Suquet thai de corbina", potser el millor plat de la vetllada, excel·lent fusió de sabors d'aquí i d'allà, contundents però equilibrats i amb una cocció del peix gairebé perfecta, només ens va faltar que la pell de la corbina fos cruixent per treure el mocador i abraçar en Luis. Per finalitzar, un saborós "Steak tartar", tallat a mà, preparat amb una salsa Harrys casolana, coronat amb un original rovell d'ou adobat i acompanyat amb unes fines làmines d'un pa indi a base de sèsam.

Suquet thai de corbina

Suquet thai de corbina

Steak tartar

Steak Tartar

Pel que fa a les postres, en provem tres: la "torradeta", el "trio de xocolates" i el "tiramisú amb gelat de pistatxo". Tots molt bons, es nota l'empremta Hoffman, i no sabríem dir-te quin és millor, qualsevol dels tres et deixarà ben feliç i amb un sabor de boca ben dolça.

Torradeta

Torrada

Trio de xocolates

Trio de xocolates

Tiramisú

Tiramisu

En definitiva, el TiaSanta és un restaurant per degustar un menjar orgànic, sostenible i de proximitat i amb opcions per a tots els gustos. En Luis aplica el sentit comú, la seva experiència a les cuines de Hofmann i la seva influència estrangera, per oferir-nos plats seriosos, visualment atractius, amb sabors potents i, a més, saludables. Tant de bo tots els restaurants "orgànics" fossin com el TiaSanta!

Puntuació
Menjar   Vins
69   50
Servei   Local
67   68
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 1-2 entrants a compartir, 1 de principal, 1 postres i aigua  

On és TiaSanta?

Direcció: C/ de Còrsega, 337, 08037 Barcelona

Telèfon: 936 399 901

Horari: De dilluns a diumenge de 8:00 a 23:00.

Web: www.tiasanta.com

Sandwich de roast beef
Estrelles Miguelín Bardeni: pecat Carnal Miquel Espinet, Eulogi Bordas i Alex Ruiz
Cebiche de atun
Estrelles Miguelín Totora: per degustar el Perú Miquel Espinet i Eulogi Bordas