Tots els focus apuntaven Microsoft durant aquesta edició de l'E3, la fira de videojocs més important del món que se celebra cada any a Los Angeles. La companyia nord-americana presentava nova consola i l'expectació era màxima. A la fi la divisió Xbox va mostrar la Xbox One X, una revisió de la Xbox One del 2013, que arribarà a les botigues el proper 7 de novembre per convertir-se en "la consola més potent del món", segons els de Redmond.

Amb el seu nou maquinari, Microsoft vol guanyar en característiques tècniques Sony i la seva PlayStation 4 Pro, la versió millorada de la PS4 estàndard que va llançar l'empresa japonesa l'any passat. La Xbox One X arriba per acompanyar en catàleg i serveis la resta de la família One (Xbox One i Xbox One S), però també per ser la millor plataforma on gaudir dels jocs: la nova màquina està dissenyada per moure els títols a resolució Ultra HD (4K) en estat natiu. El seu preu serà de 499 euros.

Microsoft va anunciar un total de 42 jocs, 22 d'ells exclusius per a Xbox i sistemes amb Windows 10. D'entre ells, Forza Motorsport 7 va sobresortir com el joc exclusiu capdavanter per mostrar les capacitats de la Xbox One X. També es va demostrar que els jocs multiplataformes troben a la nova consola de Microsoft el lloc on treure més múscul, amb exemples com Assassin's Creed: Origins, Metro Exodus o una de les grans sorpreses de l'E3, Anthem.

EB5. Turn 10 Studios.

Font: Turn 10 Studios

El torn de PlayStation

És costum que Sony exposi la seva línia de jocs un dia més tard que Microsoft, amb la qual cosa sempre s'espera una jugada mestra de la companyia japonesa per emportar-se els aplaudiments més importants de l'E3. En aquest cas, a Microsoft se la va acusar de no presentar grans jocs exclusius triple AAA (que destaquin en tots els seus apartats) a tall de sorpresa i que acompanyessin la Xbox One X en el llançament. Per tant, l'expectació per veure els exclusius de Sony va ser un al·licient per a la comunitat de jugadors.

Sony va complir, però no va destacar com possiblement s'esperava. El line-up de PlayStation 4 estava datat majoritàriament per al 2018 i no es va anunciar cap títol nou del qual no es tingués constància abans de la fira. No obstant això, no va treure que la companyia nipona tragués pit del seu futur catàleg amb jocs com God of War 4, Uncharted: The Lost Legacy, Days Gone, Detroit o Gran Turismo Sport.

Nintendo convenç amb paraules

No li van fer falta imatges a Nintendo per emocionar els seus incondicionals: les lletres del títol del nou Metroid Prime 4 i la confirmació d'un joc RPG de Pokémon, ambdós per a Nintendo Switch. La gran N va decidir revelar que es troba treballant en el desenvolupament d'aquests dos títols per guanyar més interès per a la seva màquina híbrida.

nintendo switch super mario odyssey. Nintendo

Font: Nintendo

Nintendo sí que va presentar amb imatges en moviment el seu vaixell insígnia de cara a aquest 2017: SuperMario Odyssey. La nova aventura de plataformes del famós lampista veurà la llum el proper 27 d'octubre. Altres anuncis importants van ser Xenoblade Chronicles 2 per a aquest any i Kirby per al 2018; tots els títols mostrats per a Nintendo Switch.

Altres jocs per vigilar de prop

Les grans companyies desenvolupadores de videojocs també van celebrar les seves conferències per anunciar els seus futurs llançaments. La primera va ser Electronic Arts, de sobres coneguda per ser la productora de la franquícia FIFA. Aquest any, FIFA 18 portarà en portada Cristiano Ronaldo i promet oferir un sistema de joc renovat, així com un desplegament tècnic més gran gràcies al motor Frostbite.

Electronic Arts també va presentar el seu joc més esperat: Star Wars Battlefront II. En aquest segon lliurament, el joc ambientat en l'univers de George Lucas oferirà totes les eres vistes a les pel·lícules i fins a "tres vegades més contingut" que el primer títol, va afirmar l'empresa. Altres grans anuncis van ser Need for Speed: Payback, A Way Out i el ja citat Anthem.

En la seva línia, Ubisoft va mostrar el seu millor arsenal amb el nou lliurament d'Assassin's Creed, aquesta vegada ambientada a Egipte, Far Cry 5 i The Crew 2. Per la seva part, Bethesda no va decebre amb els seus anuncis de Wolfenstein 2 o The Evil Within 2, així com la presentació de Skyrim per a Nintendo Switch.

roaming GettyImages
Tecnologia Què suposa el nou roaming? Daniel López Pérez