Down Catalunya i Down Espanya han traslladat la seva preocupació al govern espanyol pel bloqueig en el pagament de les subvencions i ajudes públiques que estan patint les entitats catalanes del gremi.

Les dues organitzacions han advertit, mitjançant una carta a la ministra de Treball i Seguretat Social Fàtima Báñez, que hi ha dues línies d'ajuda de la Conselleria de Treball, Asumptes Socials i Families debilitades. Aquestes són: SIOAS (Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de salut mental) i 'Convocatòria Ordinaria de Subvencions de Projectes i Activitats en Entitats 2017'.

La primera, SIOAS, és la que més preocupa, ja que és de període anual i encara no s'ha publicat la convocatòria, amb data límit el 19 de novembre segons ha informat el Departament de Treball de la Generalitat. La gran majoria d'entitats que pertanyen a Down Catalunya, esperen la subvenció per destinar a desenvolupar programes d'inclusió al mercat laboral ordinari i  beneficiar a prop de 300 persones amb discapacitat intel·lectual que estan treballant en empreses normalitzades. Bona part de la preocupació esdevé en la possibilitat de no rebre l'ajuda si aquesta no es tramita abans de la data límit, ja que es perdria. 

I la segona línia que genera preocupació entre les associacions és la de la 'Convocatòria Ordinaria de Subvencions de Projectes i Activitats en Entitats 2017', perquè s'havia aprovat la resolució provisional però no la definitiva i encara no s'ha decidit res. El retard repercuteix en nombroses entitats d'interès social d'àmbits molt diversos. Segons Down Catalunya, "a finals d'octubre, arran de la denúncia de la Taula del Tercer Sector, les administracions es van passar la pilota sobre la responsabilitat de les línies d'ajuda bloquejades, semblaven compromeses a solucionar-ho però han anat passant els dies i els diners no ha arribat”.

Amb tots els greuges i davant aquesta situació de bloqueig, Down Catalunya​ i les seves entitats estan pendents de cobrar algunes subvencions de l'any 2014 i 2015 i de totes les dels anys 2016 i 2017, un deute conjunt acumulat amb la Generalitat que suma gairebé els 500.000 euros