El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat avui que no hi va haver "ingerència" de l'Executiu en la investigació del cas Lezo, que s'ha saldat amb més d'una desena de detinguts, la qual cosa, segons el seu parer, demostra que a Espanya "la Justícia funciona".

Zoido s'ha pronunciat així en el ple del Senat, on s'ha sotmès a les preguntes de PSOE, Podemos i Ciutadans sobre la reunió entre el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i Pablo González, el germà de l'expresident de la Comunitat de Madrid, que, com a aquest, ha estat detingut en el cas.

Zoido ha tornat a defensar al seu "número dos", ha insistit que la reunió va ser "merament protocol·lària" i que Nieto no tenia coneixement que Pablo González, directiu de Mercasa, estigués implicat en alguna investigació i ha arremès contra els partits interpel·lants per, segons ell, no creure en la separació de poders.

"Qui la fa la paga?", ha preguntat el senador socialista Francisco González Cabaña. La resposta de Zoido ha estat contundent: "Defenso i defensaré sempre que qui la fa la paga, sigui qui sigui i caigui qui caigui, però prefereixo que sigui un tribunal qui ho faci".

Durant les seves respostes, el ministre ha precisat que Pablo González, en la seva qualitat de directiu de Mercasa, va sol·licitar la reunió amb Nieto per felicitar-lo al gener després de Reis, i el secretari d'Estat li va rebre just dos mesos més tard (el 8 de març) amb "llum i taquígrafs" i mes i mig abans que es produís "el desenllaç" de l'Operació Lezo.