Xavi Hernández s'ha tornat a posicionar a favor del dret a decidir i del referèndum d'independència. En una entrevista al diari Sport, l'excapità del Barça ha lamentat els impediments per poder realitzar una votació per decidir el futur polític de Catalunya. "Soc partidari del dret a decidir i de votar", ha exposat.

Sense embuts, Xavi ha establert una comparativa entre el nivell de democràcia d'Espanya i de Qatar, país on treballa i resideix actualment:  "La gent es queixa que a Qatar no es pot votar. Aquí, tenim democràcia i tampoc ens deixen votar", ha criticat. De fet, Xavi no només ha volgut reivindicar el referèndum sinó que també ha assegurat que anirà a votar el dia 1 d'octubre, si es donen les circumstàncies que ho facin possible. El de Terrassa ha comentat que serà a Qatar el dia de la votació però que, si li "deixen", votarà. A part del referèndum, Xavi també ha parlat d'altres qüestions, com la vinculació dels jugadors del Barça amb la Masia.

No és el primer cop

Xavi s'ha mostrat favorable al dret a decidir i del referèndum per la independència. El passat mes d'abril, el jugador va aparèixer en el programa Fora de Sèrie de TV3, en què va expressar-se en els mateixos termes: “És increïble que en un país democràtic no ens deixin decidir. Estic molt a favor del dret a decidir“, va explicar visiblement convençut.

De fet, en aquella entrevista —la darrera a una televisió catalana—, va assegurar que li agradaria formar part d'una selecció catalana en el cas que s'assolís la independència.

Sobre Qatar

Xavi també ha comentat a l'entrevista la situació política de Qatar. Assegura que la majoria de pensaments al voltant del país són equivocats, massa sovint marcat pels prejudicis. "A la gent que critica tant la convidaria que visités Qatar i així veurien que els prejudicis a vegades són mentides", ha comentat el jugador que tot seguit afegeix: "Així tindrien una opinió fonamentada".