Poques setmanes abans de la celebració de l’1-O, el parlament de Westminster acollirà un debat sobre el referèndum català que comptarà amb la participació del responsable d'Afers Europeus de l'oposició, el diputat laborista Khalid Mahmood, el diputat conservador Andrew Rosindell, i periodistes de la BBC i el 'Daily Mirror', entre d'altres. La trobada està organitzada en el marc del grup de discussió sobre Catalunya creat al Parlament britànic (APPG on Catalonia), en el qual participen una vintena de diputats britànics de tots els partits, i que presideix el gal·lès Hywel Williams.

Sota el nom ‘Catalonia Referendum’, diversos diputats tractaran el proper 5 de setembre a la tarda sobre el referèndum d'independència a Catalunya, en un acte organitzat en cooperació amb l'ANC-England. El debat, que comptarà amb una sèrie d’intervencions de cada participant i continuarà amb una ronda de preguntes, té previst abordar, entre altres, “les dificultats” per celebrar el referèndum i el rol de la mediació internacional, segons han explicat fonts de l'organització a l'ACN.

L'Intergrup i Catalunya

La reunió del pròxim dia 5 serà la tercera ocasió en la qual es trobi l'intergrup sobre Catalunya del parlament de Westminster. La seva constitució, el mes de març passat, va ser presidida pel conseller d’Afers Exteriors del Govern, Raül Romeva. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també es va entrevistar amb membres de l'integrup en una visita a Londres el 3 de juliol. 

L’anomenat All-Party Parliamentary Group (APPG) el formen 20 diputats dels principals partits amb representació a la Cambra dels Comuns, des dels conservadors fins als laboristes passant pels liberal-demòcrates, el Partit Nacional Escocès (SNP) i el Partit Nacional Gal·lès (Plaid Cymru).