El govern de Viladamat (Alt Empordà) ha enviat una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, lliurant-li la bandera d’Espanya de l'Ajuntament perquè “mai més tornarà a onejar” al municipi.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, s’ha trobat aquest dimecres, Dia de la Hispanitat, amb un regal al seu despatx. Es tracta de la bandera espanyola que havia onejat al municipi de Viladamat, i que l’equip de govern ja no vol a la localitat.

En una carta on no hi manca la ironia, s’explica que fan lliurament d’aquesta bandera espanyola que està “en desús” al municipi, a més de dir que “ja mai més, per mètodes democràtics” tornarà a onejar al poble, vista “en reiterades ocasions” la posició dels conciutadans al respecte.

La carta acaba amb un missatge directe a la delegada de Rajoy a Catalunya: “Ningú millor que vostè” per guardar la ‘rojigualda’, tenint en compte el “respecte que té per la democràcia” i “l’estima per l’esmentada bandera”.

No sembla gaire estrany que la bandera espanyola no sigui el bé més preuat a Viladamat: a les eleccions del 27-S de l’any passat Junts pel Sí i la CUP van aglutinar quasi el 85% dels vots. A més, és un de la quarantena d'ajuntaments catalans que aquest 12-O ha obert.