El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que "els Mossos d'Esquadra estan garantint l'ordre" en el marc de l'operació de trasllat a l'Aragó dels 44 béns del Monestir de Sixena: "Estic segur que ho faran correctament", ha subratllat.

"Les sentències cal complir-les. És el que s'està fent", ha apuntat. "Jo, des del primer moment, vaig ser requerit personalment pel jutge per al compliment de l'execució provisional. Vaig dir públicament que el govern espanyol complia les decisions judicials. El jutge em va enviar un requeriment, vaig contestar al jutge dient que es compliria i s'està complint. Això és el normal. Això és el que ha de ser i així han de ser les coses", ha recordat.

"S'està fent, a més crec que amb professionalitat", ha apuntat, per després afegir que hi ha funcionaris de la Conselleria de Cultura "supervisant-ho".

Respecte a la sol·licitud de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, de reunir-se amb Méndez de Vigo, el ministre de Cultura ha destacat que ha tingut "una correspondència epistolar amb l'alcalde de Lleida i amb molta més gent".

"El Departament de Cultura de la Generalitat, en el seu moment, quan la segona providència del jutge, em va demanar també que defenséssim jurídicament la posició de la Generalitat. Per això vaig acceptar la interposició del recurs respecte al trasllat de les obres per garantir els drets de la Generalitat de Catalunya, sabent que aquesta interposició de recurs no suposava la paralització de la sentència," ha comentat.

Finalment, Méndez de Vigo ha defensat que "les coses s'han fet correctament, amb intel·ligència, amb prudència, i sobretot, amb el més important en un estat de dret, que és complir les decisions judicials."