El president de JxSí, Jordi Turull, ha ironitzat aquest dissabte sobre la posició dels comuns amb els referèndums. Turull ha etzibat al partit liderat per Ada Colau i Xavier Domènech que la seva posició respecte el referèndum canvia segons qui en sigui el protagonista.

“En Comú i Referèndums seria: A Grècia contra la troika europea? A totes!! A Catalunya? Sense permís de la troika espanyola no té garanties”, ha escrit Turull al seu compte de Twitter. Un missatge enverinat pel suport que els comuns van manifestar al referèndum del 2015 a Grècia però que ara, en el cas del referèndum català, no el defensen, ja que no té el vistiplau del Govern espanyol.

Aquest missatge de Turull arriba unes hores abans que es faci pública la posició que prendrà Catalunya en Comú sobre el referèndum. Aquest matí la coordinadora general del partit es reuneix a Terrassa per analitzar el que han debatut les bases al llarg d’aquestes setmanes i donarà una resposta definitiva sobre quin paper jugaran de cara a l’1-O.