El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha indicat al programa Mad in Spain de Tele5, que "s'acosta el moment clau" per donar empara al referèndum de l'1 d'octubre, confirmant de forma velada que el ple del Parlament de dimecres vinent aprovarà la llei del referèndum. Turull ha indicat que haurien preferit un referèndum pactat amb l'Estat, però ha garantit que igualment tirarà endavant. "L'1 d'octubre se sabrà exactament quants ciutadans de Catalunya volen la independència i quants no. És així de senzill", ha afegit. En aquest sentit, ha recomanat a Ciutadans, PP i PSC que facin campanya pel no. "Comenceu la campanya del no, que ja feu tard. Hi ha moltes persones que defensen el no que volen votar", ha dit.

Turull ha indicat a Inés Arrimadas (Cs) i Xavier García Albiol (PP), que si els preocupen els polítics que incompleixen lleis, com han assenyalat, que li ho preguntin al president espanyol, Mariano Rajoy, mentre recordava que l'Estat espanyol té el rècord d'incompliment de normatives europees.

El conseller no ha volgut en canvi valorar els atacs que ha llançat Albiol per l'afer de la suposada nota de la CIA advertint d'un atemptat a la Rambla, que va publicar El Periódico, quan ha acusat el Govern de ser "mentiders compulsius". Turull ha apuntat que les informacions en aquest sentit "són una falsedat".