"Només els queda la violència, la violència dels corruptes". Amb aquestes paraules, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha començat a introduir l'explicació que volia fer al president espanyol, Mariano Rajoy, perquè li quedi clar que, mentre el PP ha de respondre a casos de corrupció, els catalans votaran en el referèndum de l'1-O. I ho ha fet de manera ben original.

"A Catalunya hi ha milers de nens que canten una cançó, molt popular perquè és la cançó del Club Super3, que és un club infantil que té el triple de socis que el Futbol Club Barcelona", li ha fet saber, mentre ha continuat mostrant-li un vers de la cançó, concretament el següent: "Uh! Oh! No tinc por! Ser valent és millor que tenir força".

Amb això li ha volgut deixar ben clar que "com la cançó, nosaltres optem per la valentia democràtica de votar el dia 1-O i li deixem a vostè la força, la força bruta i corrupta".

"Es pensen que som imbècils?"

El diputat republicà ha apuntat que a Catalunya es vol fer un nou país perquè "estem farts de la corrupció", unes declaracions que han encès la bancada popular, que ha començat a escridassar el diputat. "Què es pensen? Que som imbècils?", s'ha preguntat Tardà, el que ha generat molts diputats hagin cridat: "Sí!". Aleshores, el republicà s'ha encès i ha dit: "No volem això pels nostres fills. Per això votarem l'1-O", ha sentenciat.

Tardà ha reclamat a Rajoy que "surti a donar la cara" pels vuit milions de persones "honrades" que el van votar en les darreres eleccions del juny de 2016. "La majoria dels seus votants són bona gent. Vostè no creu que es mereixen que surti aquí?", ha exposat Tardà. "Alguns marxarem d'aquí enfadats i vostè es quedarà fumant un puro", ha deixat anar el republicà.