La presidenta de la Junta d'Andalusia i aspirant a liderar el PSOE, Susana Díaz, ha equiparat aquest dimecres a Barcelona el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la líder francesa del Front Nacional, Marine Le Pen: "Diuen moltes mentides", ha indicat.

Segons Susana Díaz, la més destacada de les mentides que diu Puigdemont és que hi haurà un referèndum independentista, perquè "tothom sap que no n'hi haurà". Díaz ha fet aquestes declaracions en un dinar-col·loqui a Tribuna Barcelona, acompanyada del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

"Tothom sap que no hi haurà referèndum i el primer que ho sap és Puigdemont. No pot haver-n'hi perquè no es pot actuar a fora de la llei", ha assegurat Díaz. En aquest sentit, la candidata a liderar el PSOE ha argumentat que la legalitat constitucional impedeix aquesta consulta, i ha recordat que el Tribunal Constitucional ja ha avisat que l'anul·larà. 

Segons Díaz, els independentistes utilitzen el referèndum sobre la independència i ho fan "en clau electoral" mentre els partits independentistes "es miren de reull", una estratègia, que segons la candidata, "es fa des de fa temps". 

"No hi haurà referèndum i sí eleccions, plebiscitàries bis, eleccions anticipades o com se li vulgui cridar", ha insistit Díaz, que també ha assegurat que el que veu "greu" és que no "es digui la veritat i s'aboni el terreny per a la sospita perquè sota el comandament de l'independentisme es busca la impunitat".