La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha viatjat avui a Brussel·les per entrevistar-se amb el president, Carles Puigdemont, i amb els consellers del Govern.

Rovira s'ha traslladat a la capital belga l'endemà que el president ha confirmat la voluntat de presentar-se a les eleccions del 21 de desembre encapçalant una llista transversal sense les sigles del PDeCAT, sota la marca Junts per Catalunya.

reunio rovira puigdemont consellers brusseles - acn

Foto: ACN

L'objectiu del viatge és, segons fonts republicanes, interessar-se per la situació dels membres de l'executiu a l'exili i blindar la "unitat d'acció" per als comicis, garantir la màxima mobilització i pactar els "mínims i propostes" de cara a l'endemà de les eleccions.

La secretària general d'ERC s'entrevista amb Puigdemont després que l'espai independentista ha viscut un debat sobre la conveniència o no de presentar una llista conjunta. Precisament ahir el diputat republicà Gabriel Rufián va fer públic un tuit en què assegurava que l'objectiu del 21-D ha de ser restituir les institucions catalanes legítimes i el president Carles Puigdemont.

Rovira té previst celebrar reunions per separat amb el president i els membres del Govern que són a Brussel·les, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

La setmana passada també van viatjar a Brussel·les a entrevistar-se amb Puigdemont la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, i el president del partit, Artur Mas, així com els dirigents de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas.