Agents de la Guàrdia Urbana custodien urnes electorals als tallers de l'Ajuntament de Barcelona al carrer Perú de Barcelona, segons ha apuntat la CNT a Twitter. Solidaritat Obrera ha comunicat a través de la xarxa social que s'estava intervenint en aquest espai municipal on es guarda material electoral que pertany a l'estat espanyol.

La Guàrdia Urbana estaria compleix així l'ordre de la Fiscalia Superior de Catalunya emesa ahir que exigia a les forces policials municipals que impedís que el material electoral sortís de les dependències municipals per evitar que s'utilitzi pel referèndum de l'1 d'octubre.

En un primer moment la CNT ha apuntat que diversos agents estaven requisant urnes, però l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat després que la Guàrdia Urbana s'està limitant custodiar el material electoral. 

Urnes de l'Estat

El local està situat al carrer de Perú i és un taller municipal on hi ha dipositat material que és propietat de l'Ajuntament. La Guàrdia Urbana custodiarà les urnes fins a l'1 d'octubre per evitar que surti d'aquestes dependències o que pugui ser utilitzat en el referèndum

Ordre de la Fiscalia

La intervenció arriba després que ahir la Fiscalia Superior de Catalunya ordenés a les policies locals que prenguin les "mesures oportunes" per impedir que el material electoral que és propietat del govern espanyol i que es guarda als ajuntaments catalans, pugui ser utilitzat per l'1-O. 

En la instrucció s'obligava a les policies municipals a col·laborar amb els Mossos d'Esquadra, si així se'ls hi demana, en totes aquelles accions destinades a impedir la celebració del referèndum.