El Govern ja ha sol·licitat material electoral (paperetes, sobres, manuals d'instruccions i impresos electorals) per poder votar al setembre. La intenció dels de Carles Puigdemont és fer-ho en un referèndum per poder decidir sobre la independència de Catalunya, però, en cas que no fos així, el termini fixat per l'executiu català era de 18 mesos i s'haurien de celebrar, llavors, eleccions autonòmiques.

El cas és que ahir, mentre el Parlament aprovava els pressupostos amb l'esmena addicional 31 -la que inclou la partida destinada al referèndum-, sortia publicat al web de licitacions de la Generalitat l'acord marc de "subministrament material electoral amb motiu de la celebració d'eleccions al Parlament", que té per objectiu contractar les empreses que subministraran aquest material.

L'anunci no només ha sortit publicat al web de la Generalitat, sinó també al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), motiu pel qual en cap cas podrien especificar que la contractació té com a finalitat celebrar el referèndum -el Tribunal Constitucional ho tombaria immediatament- i, precisament per això, podria ser que l'anunci de Governació parlés d'"eleccions al Parlament".

El pressupost -amb IVA inclòs- que la conselleria de Meritxell Borràs contempla per això és de 775.714,26 euros i les empreses que s'hi vulguin inscriure tenen de termini fins al 3 de maig a les 12 hores. El criteri de contractació és "únic" i es basa exclusivament en el preu de l'oferta.