Per la porta del darrere. Així és com ha entrat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a l'Audiència Nacional per declarar pel cas Gürtel com a testimoni i no com a cap de l'Executiu. 

Tanmateix, però, Rajoy ha arribat amb el cotxe oficial, que ha entrat pel garatge de l'Audiència deu minuts abans de les 10 del matí, hora en què començava a declarar.

D'aquesta manera, el president espanyol no només ha esquivat el mig centenar de manifestants que s'han concentrat a les portes de l'Audiència per protestar contra ell, sinó també els mitjans de comunicació que s'havien acreditat exclusivament per capturar l'entrada i sortida del també president del PP.

Rajoy ja havia provat de declarar a través de videoconferència al·legant, per reforçar la seva petició, que l'"agenda del president del Govern, d'aquest o de qualsevol altre país, és un assumpte d'Estat que afecta tots dels ciutadans", però el tribunal de l'Audiència va acordar per majoria que hi havia d'anar físicament i no va donar-li cap tipus d'opció a no presentar-se.