El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha desvinculat de la querella que ha presentat la Fiscalia Anticorrupció contra el despatx que ell va fundar per l'adjudicació presumptament irregular el 2012 d'un contracte amb la Cambra de Comerç de Madrid, i ha subratllat que va abandonar aquesta consultora fa nou anys, l'abril del 2008.

"Escolti, que el vaig fundar, però ja s'ho farà qui estigui al seu càrrec ara", ha manifestat en declaracions als periodistes als passadissos del Senat, reblant: "Per mi com si es refunden o es reinventen".

"Jo què vol que li expliqui del que està fent (el despatx)", ha insistit, per després tornar a posar l'accent que va sortir fa nou anys del despatx i, per això, desconeix les seves activitats.

"No puc tenir ni idea de les activitats que fa", ha asseverat. A més, ha afirmat que "no tenia ni idea" que aquest contracte amb la Cambra de Comerç de Madrid existia, al mateix temps que ha destacat que "la matèria que aborda no és ni d'Hisenda ni d'Administracions Públiques".

En aquest sentit, el ministre ha qüestionat si és "negatiu" fundar un despatx, destacant que, a més, ell va abandonar la consultora quan se'n va anar per fer "política directa". "Vaig entendre que sent membre del Congrés i per fer oposició, no per estar al govern, no hauria d'estar en un despatx d'una consultora", ha explicat.

Tot i que entre els querellats hi hauria un germà del ministre, Montoro ha manifestat que també va ser "soci inicialment". I ha assegurat que "fa anys" que no parla amb cap dels socis fundadors del despatx i que amb el seu germà parla "en termes familiars".

El ministre ha apuntat que tots ells "són gent molt competent" i, en qualsevol cas, ha declarat que "haurà d'explicar qui es querelli i qui és querellat", desvinculant-se completament de l'operació.