El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha exigit avui a PP, PSOE i Ciutadans —als quals s'ha referit com a "tripartit del 155"— que "treguin les mans" de les delegacions a l'exterior creades pel Govern i que "s'abstinguin" de prendre més decisions que, com aquesta, puguin condicionar els pròxims anys.

"Li demano al tripartit del 155 que s'abstingui de prendre decisions que puguin comprometre la pròxima legislatura. Volem continuar tenint política exterior perquè hi tenim dret. Que treguin les mans de l'estructura de delegacions a l'exterior perquè les haurem de restablir", ha dit en declaracions als periodistes realitzades per videoconferència des de Brussel·les.

Puigdemont ha insistit també en la necessitat que les eleccions del 21-D serveixin per "restituir" el Govern, cosa que passa per recuperar "tots els membres en actiu", inclòs ell com a president, i "el full de ruta". En aquesta línia, ha assegurat: "Jo no m'imagino un altre vicepresident que no sigui Oriol Junqueras, ni un altre conseller de la Presidència que no sigui Jordi Turull".