El recompte dels avals del PSOE ha confirmat l'estret marge entre la candidatura de Susana Díaz i la de Pedro Sánchez. Només els separen 6.273 avals, i les xifres de suports entre la presidenta d'Andalusia i l'exsecretari general del PSOE són molt similars als que ja s'havien aportat els candidats. 

Díaz hauria aconseguit finalment 59.390 avals, en lloc dels 63.610 que havia presentat, mentre que Sánchez es quedaria amb 53.117, en lloc de 57.369. 

Per altra banda, l'altre candidat, Patxi López, també hauria de superar el mínim d'avals necessaris per presentar-se, 9.368, el que suposa el 5% del cens. López ha aconseguit concretament 10.866 avals.

El recompte d'avals va començar aquest dijous, i ha continuat durant el dia d'avui. Ho ha fet d'una manera més lenta de l'esperada, degut al gran nombre de firmes, 130.000, que van presentar els tres precandidats a la secretaria general, el que representa més del 70% de la militància. 

L'altre motiu han sigut els problemes informàtics que ha patit el recompte, ja que dos escàners encarregats d'arxivar les dades dels firmants han començat a tenir problemes a l'hora de llegir els formularis. Davant d'aquest escenari, els avals que no han estat detectats per aquestes màquines han de ser entrats al sistema manualment, cosa que afegeix més feina al procés i, per tant, s'ha allargat el recompte.