La candidata a les eleccions del 26-J, Meritxell Batet, s'ha mostrat en contra de la celebració d'un referèndum unilateral d'independència a Catalunya. Batet ha assegurat aquest matí que aquesta proposta "ens porta al passat" perquè és "un tram del camí que ja hem fet" i no resol res ni proposa res. El full de ruta independentista ens porta a "un carrer sense sortida", segons la socialista, ja que significa continuar un procés "que va néixer mort".

En el primer contacte informatiu amb la premsa des de l'inici de la campanya, també ha criticat la carta de Rajoy als catalans, la qual ha qualificat d'"irrellevant". El govern espanyol "ha governat durant quatre anys d'esquena a les institucions catalanes i el poc respecte que ha mostrat no s'ha de resoldre a través d'una carta" ha argumentat.

A priori, Podemos

Preguntada sobre per quina força apostaria a l'hora de pactar després del 26-J, entre Podemos o C's, Batet s'ha decantat "a priori" per Podemos. "Dependrà de l'aritmètica, però apostem per polítiques d'esquerres" ha dit. Amb la formació morada, creuen que hi hauria d'haver "majors coincidències i més facilitats" per pactar-hi.

La candidata assegura que el partit "no té línies vermelles" a les negociacions amb Catalunya, però que la seva solució passa per la reforma de la Constitució.