Segona denúncia del Partit Popular català a la periodista Mònica Terribas davant de la Junta Electoral en dos dies. Si aquest dijous, el partit ja va interposar-ne una per la secció "La Portada" del dia 28 novembre, aquest divendres ho han tornat a fer, ara, per l'editorial del dia 30 de novembre.

Segons avança Nació Digital, els populars asseguren que la peça de Terribas "extralimitava les característiques d'un sumari de continguts" i emetia "judicis de valor i posicionaments personals en relació a determinades qüestions polítiques". 

Al text de la denúncia, s'argumenta que els treballadors de mitjans públics "han de modular la seva llibertat d'expressió" en període electoral. En aquest sentit, consideren que el contingut d'aquell editorial no es pot emparar dins d'aquesta llibertat i "lesiona els principis" que han de ser respectats pels mitjans públics en període electoral.

Demanen "evitar aquells continguts que només tenen ànim de beneficiar una opció ideològica concreta de les que es presenten a les eleccions en detriment d'una altra". 

Per això, demanen que la Junta Electoral comenci els tràmits per sancionar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals si considera que els editorials infringeixen la LOREG. Destaquen la "reiteració" de Terribas i demanen instar a la CCMA a respectar "el pluralisme, la igualtat, la proporcionalitat i la neutralitat informativa".

El contingut de l'editorial

Terribas va centrar el seu editorial d'aquell dia en el bloqueig al Senat d'una comissió de la investigació de la violència de l'1-O, recordant els ferits i les càrregues policials d'aquell dia. Per acabar, la periodista va explicar el cas dels senadors que els va tocar la loteria amb una butlleta acabada amb 155.

Tot seguit, els recomanava comprar-ne amb números relacionats amb els casos de corrupció vinculats al PP i donar els premis "íntegrament a la Hisenda pública, per compensar".