La policia espanyola ha requisat la documentació de la unitat d'informació dels Mossos que aquest matí diversos agents havien portat a cremar a la incineradora de Sant Adrià de Besòs.

Agents del CNP els esperaven a la porta. Uns uniformats, i uns altres de paisà. Els han retingut durant tres hores a l'espera de l'ordre judicial que han demanat a l'Audiència Nacional, a la jutgessa Carmen Lamela, que instrueix el cas contra el major Josep Lluís Trapero.

La policia nacional espanyola sospita que la documentació que han portat a destruir està relacionada amb l’1-O i que podria aportar informació rellevant a la investigació sobre la inacció dels Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre. Seria, si realment es confirma que hi ha aquest tipus de documentació, una prova més contra Trapero, acusat de sedició.

La policia espanyola ha estat prop de tres hores esperant l'ordre judicial. Mentrestant, s'ha bloquejat tota la documentació dins una furgoneta i dos cotxes de paisà dels Mossos per evitar que es cremés.

Moments abans que arribés aquest dispositiu policial, i el CNP, ha arribat una altra comitiva dels Mossos amb documents trinxats que sí que han pogut cremar. La segona comitiva, però, ja ha quedat bloquejada.

Cada dijous els Mossos venen a destruir documentació d'investigacions, però avui s’han trobat els agents de la policia espanyola.

La policia espanyola s'ha endut almenys 30 caixes de documentació.