El Parlament ha aprovat amb els vots de JxSí, CSQP i la CUP una moció en la qual insta el Govern de la Generalitat a prohibir els actes d'exaltació militar, com ara les desfilades, en espais civils de Catalunya. També demana prohibir les maniobres de l'exèrcit en espais que no siguin estrictament militars. Tot plegat, com a "exercici de coherència amb els valors de la pau".

El text inclou també un punt en el qual s'insta a "evitar" la presència de l'exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació, així com evitar-ho també en espais educatius com ara el Saló de l'Ensenyament o el Saló de la Infància.  

La moció, que ha estat presentada per la CUP i transaccionada després bàsicament amb la coalició independentista, demana també desautoritzar la participació i presència d'avions de combat a l'exposició aèria Festa al Cel, que ara té lloc a Mataró. El text final, però, inclou el matís "en qualsevol municipi en el qual es pugui celebrar".

Suport puntual del PSC  

La proposta cupaire ha estat aprovada amb el suport de JxSí i CSQP, però també ha tingut el suport puntual del PSC en un aspecte concret del text. En particular, el que demana al Govern que realitzi totes les accions necessàries davant del Ministeri de Defensa i de l'Institut d'Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa per reclamar el traspàs a la Generalitat, o a l'ens local corresponent, i mitjançant els instruments jurídics corresponents, del patrimoni militar de caràcter immobiliari que es trobi en desús per tal de destinar-lo a usos públics de caràcter civil. 

Ajudes

La cambra catalana insta també el govern català a no concedir ajuts i a no promoure activitats per part de l'administració vers la indústria militar a Catalunya, incloent-hi el suport a la R+D que sigui "explícitament" orientada al desenvolupament de l'àmbit militar i armamentístic.