El director d'El Periódico, Enric Hernàndez, s'ha mostrat confús en les diferents ràdios on ha estat entrevistat aquest matí arran de la nota publicada pel diari que dirigeix, que apunta que els serveis d'intel·ligència dels Estats Units haurien contactat directament amb els Mossos d'Esquadra per advertir-los que tenien indicis que Daesh tenia previst atemptar a Barcelona durant aquest estiu, concretament a la Rambla.

Primer ha passat per El Matí de Catalunya Ràdio, on ha assegurat que la nota els va arribar "xifrada i en format digital" i que han estat ells els que han publicat aquest text. També ha confessat que "es van assenyalar els Mossos perquè desconeixíem que altres cossos ho sabessin" fins al 17-A. Ara bé, Hernàndez ha aprofitat per acusar els Mossos de "no haver volgut contrastar la informació".

Hernàndez ha aprofitat per aclarir en aquesta ràdio que "la informació original l'havia obtingut la CIA", però ha assegurat que qui envia l'avís és el centre NCTC. Tanmateix, però, no queda clar de quina manera envien l'avís. 

Mentrestant, a El Món a RAC1 ha posat damunt la taula que "aquesta informació no ha estat sostreta", sinó que "ha estat entregada", però ha apuntat que no respecten "la tipografia original, sinó la textualitat".

La qüestió de les cometes l'ha justificat posant en relleu que "en l’enviament de correus xifrats i en la seva reproducció, les cometes poden canviar. I, de fet, nosaltres no respectem la tipografia original que ens arriba perquè la tipografia original que ens arriba no és un paper, sinó que és per via digital i, per tant, tampoc correspon a l’original".

Herrera en la Cope —on l'han felicitat diverses vegades— ha admès que al juny, quan van rebre la informació, no la tenien per escrit i ha assenyalat que "les paraules [de l'escrit] són textuals" d'una conversa que hauria mantingut amb algú del National Counterterrorism Center (NCTC).

El fotoperiodista Jordi Borràs ha volgut fer saber a Twitter: "Fa anys que utilitzo protocols de xifratge per comunicar-me. Argumentar que el xifratge pot alterar ortografia/gramàtica és rotundament FALS".