El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha reclamat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que els Mossos d'Esquadra tinguin accés a la informació internacional al mateix nivell que "qualsevol altra policia d'estat". En aquest sentit, ha afirmat que seria una "oportunitat magnífica" perquè el govern espanyol passi ara "de les paraules als fets" incloent els Mossos als circuïts d'informació internacional i liquidant el deute pendent amb el cos, que ascendeix a 688 milions d'euros.

Amb tot, Mundó ha precisat que demanar "responsabilitats polítiques" en aquest moment no ajudaria a l'estat d'ànim general de la ciutadania i "desenfocaria el debat" i ha lloat la feina dels Mossos –que ha qualificat d'"eficaç i exemplar"-, així com la de tots els cossos sanitari, d'emergència i seguretat que han treballat en els atemptats.

En aquest sentit, ha precisat que la liquidació del deute pendent del govern espanyol de 688 MEUR per l'increment d'efectius dels Mossos "seria una bona notícia". "El que més ajudaria en aquests moments és liquidar aquest diners", ha reblat. Amb tot, creu que tothom "pot valorar per si mateix l'efecte de demanar responsabilitats polítiques que mai s'assumeixen", ha precisat. 

Mundó ha defensat que no es pot compartir informació sobre la investigació que s'està fent dels atemptats a nivell internacional de la banda terrorista perquè comprometria la "bona relació" amb altres països, així com les "línies d'investigació". En aquesta línia, ha insistit en la necessitat d'informar amb "prudència" perquè el límit de la transparència ha de ser el de "no posar en risc la seguretat de les persones".

Manifestació a Barcelona

Preguntat sobre si la CUP assistirà a la manifestació o sobre la presència del rei, el conseller ha afirmat que tothom ha de fer "el que cregui més oportú" i defensa que l'important és que la gent "surti massivament" al carrer. 

"A mi m'és igual si el rei hi serà, l'important és que la gent surti massivament a manifestar-se. Que una persona de més o de menys assisteixi a la manifestació i que vagi davant o darrera és igual", ha reblat.

Signar el Pacte Antiterrorista

Per Mundó, la "unitat" no passa per signar el Pacte Antiterrorista i ha recordat que aquest dilluns "tots els partits" van ser presents al a comissió de seguiment. "No hi ha cap fissura en la lluita contra el terrorisme", ha reblat.