El Govern català havia organitzat per aquesta tarda una reunió d'emergència per abordar el caos de l'aeroport del Prat. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, havia estat convocat a aquesta trobada però sembla que a la mateixa hora li ha sorgit un millor pla.

Millo, indignat per les crítiques rebudes des de Govern, havia evitat confirmar durant el dia d'ahir si assistiria o no a la cita. Aquest matí, ha convocat la seva pròpia reunió sobre el mateix tema, plantant així el Govern. Més tard, a través d'una piulada a Twitter, ha fet pública quina ha estat la seva alternativa a la reunió catalana.

El representant de l'Estat ha optat per anar a escoltar a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, en la inauguració d'una jornada sobre menors i Internet a la Universitat Abat Oliva a Barcelona.

A la mateixa hora, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es troba reunit d'urgència amb el titular d’Empresa, Jordi Baiget, un representant de l'Ajuntament de Barcelona i un de la Cambra de Comerç a la seu de la Conselleria de Territori per debatre i buscar solucions al col·lapse a l'Aeroport del Prat.

Al matí, Millo ha actuat per la seva banda i ha convocat una reunió al migdia, unes hores abans de la reunió del Govern, on s'ha decidit destinar més agents a l'aeroport. A la trobada hi han assistit el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; el director general de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote; el director d'Aena, Javier Marín, i la directora de l'aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano.