La Confederació de Sindicats Mèdics Francesos ha defensat els metges catalans després que s'hagi posat en dubte la seva professionalitat des d'alguns mitjans de comunicació. El seu president, Jean-Paul Ortiz, ha assegurat a través del seu compte de Twitter que els metges francesos "se solidaritzen amb els seus companys catalans contra la violència policial".

Ahir el col·legi de Metges de Barcelona va denunciar que alguns mitjans de comunicació van posar en dubte el nombre i l’estat dels ferits del passat dia 1 d’octubre a Catalunya, fruit de les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, el president del CCMC, Josep Vilaplana, assegura que “els metges catalans van certificar el que van veure”.

Vilaplana va denunciar que “no es pot posar en dubte la professionalitat i independència dels metges a l’hora de certificar els ferits el dia del referèndum perquè recorda que els metges actuen sota un codi deontològic per atendre i diagnosticar pacients”. El president del CCMC va insistir que “l’1 d’octubre hi va haver persones ferides a Catalunya, amb lesions més o menys greus, però ferides”.