La mobilització ciutadana pel judici del 9-N de dilluns vinent, 6 de febrer, a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau frega les 40.000 persones inscrites i ja hi ha 157 autocars confirmats.

Així, prop de 500 alcaldes i alcaldesses també han confirmat l'assistència. En una roda de premsa conjunta, les entitats organitzadores, l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l’ACM, han dit que confien que finalment la xifra d'assistents serà molt més gran i que la ciutadania farà sentir massivament la seva veu per deixar clar "que dilluns es jutja a tot un país".

Les entitats sobiranistes i els partits que van fer possible el 9-N s’han reunit aquest matí al col·legi La Salle Gràcia de Barcelona per fer públiques les xifres referents a la mobilització d’aquest dilluns. "Hem de traslladar a l'Estat que aquest judici jutja més de dos milions de persones i 900 ajuntaments i que a cada nou atac els catalans ens creixem i fem una pinya més gran", ha destacat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Cuixart ha dirigit part del seu discurs a la Unió Europea i li ha reclamat que “prengui partit en el contenciós amb l’Estat espanyol”. A part del president d'OC, a l’acte ‘El 6-F ens jutgen a tots’ també han intervingut la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras i el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch. El secretari nacional de l’ANC, Enric Blanes, ha substituït Jordi Sánchez, que no ha pogut assistir a l'acte.

Lloveras ha fet una crida a la mobilització, tot titllant el judici de dilluns vinent d’”atac a la democràcia”. Per la seva banda, Buch ha destacat que s'hi defensarà exercir un dret tan bàsic d'un país com és el de votar. En aquest sentit, el president de l’ACM ha remarcat que “una democràcia necessita votar per no morir” i que el món local es bolcarà dilluns a defensar-la. Sobre el referèndum i les amenaces del Govern central, Buch ha assegurat que “si precinten escoles, obrirem biblioteques i places”. 

Enric Blanes ha picat l’ullet als voluntaris “que es van llevar de matinada sense saber què es trobarien al col·legi”. Blanes ha posat especial èmfasi en les més de 40.000 persones que van fer possible la consulta el 2014 i ha demanat homenatjar-los juntament amb els partits. 

L’acte també ha comptat amb la presència de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, i la diputada de la CUP, Anna Gabriel, entre d’altres personalitats polítiques i sindicals. 

Per part de la societat civil, hi han assistit Joan Carles Gallego, de CCOO; Camil Ros, de la UGT, i Josep Carles Vicente, de la Unió de Pagesos, entre d’altres.