Dos dels tertulians més habituals dels mitjans catalans, Joan López Alegre i Nacho Martín Blanco, anuncien que se'n van de TV3 i Catalunya Ràdio en un duríssim article a El País, on qualifiquen aquests mitjans com un “circ de l’odi cap a Espanya”.

Martín Blanco i López Alegre asseguren que prefereixen renunciar-hi que continuar “aguantant el desgast emocional” d’aquest suposat “circ”, a més de la “càrrega moral de pensar que la nostra presència ho legitima”.

Segons tots dos tertulians, ells anaven a aquests programes per acomplir amb l’anomenada “quota unionista”, i es trobaven que els altres “tres o quatre opinadors a més del moderador” eren sobiranistes. Així, consideren que la seva presència “només” servia per “projectar la idea que es tracta d’una posició minoritària, fins i tot marginal” a la societat catalana. En aquest sentit, asseguren, la quota unionista d'aquests mitjans també seria una “coartada” per “demostrar la seva suposada pluralitat i apuntalar la tesi dominant”.

Nacho Martín Blanco. Font: Youtube

“El tertulià que no accepti el reguitzell de falsedats que sustenta l'opinió prevalent als mitjans catalans, i que s'atreveixi a manifestar-ho tantes vegades com li sembli necessari, es veurà indefectiblement sotmès a una esgotadora persecució implacable per part dels seus contertulians, consentit i fins i tot encoratjat pel presentador”, afegeixen Martín Blanco i López Alegre, que se sentien els “ximples útils” dels mitjans públics catalans.

Els periodistes s’acomiaden amb aquest article de TV3 i Catalunya Ràdio, a què diuen que no hi tornaran “mentre que no assumeixin la seva responsabilitat de donar veu des del respecte i un mínim d'honestedat al conjunt dels ciutadans de Catalunya”, acaba l'article.