La consellera de Governació, Meritxell Borràs, que ha participat aquest matí en una audiència amb el Papa Francesc amb motiu del 30è aniversari del Concurs Bíblic de Catalunya ha aprofitat per lliurar al Sant Pare un llibre. Es tracta d’una obra editada per la Federació de Cristians de Catalunya on es recullen les reflexions de diferents Papes, des de Pius XI fins a Benet XVI, sobre nacions i fet nacional. Els textos estan comentats per experts.

Borràs ha lliurat l’obra al papa Francesc explicant-li que “parla del fet nacional i de les nacions com Catalunya que també vol esdevenir una nació com qualsevol altre”.

 

La consellera, que ha viatjat al Vaticà acompanyada del director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, s’ha reunit també amb el secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, Lluís Francesc Ladaria. Abans de tornar a Barcelona ha mantingut també una trobada amb el canonge de la Capella de Santa Maria Major Valentí Miserachs.

El concurs Bíblic de Catalunya és el certamen bíblic més important d’Europa. L’any passat hi van participar més de 60.000 nens, segons la Federació de Cristians, i es va començar a celebrar l’any 1986.

Vot exterior

D'altra banda, Borràs va aprofitar ahir l'estada a Roma per reunir-se amb la comunitat de catalans que viuen a la capital italiana i explicar-los la intenció del seu departament de posar en marxa el vot electrònic per als expatriats.